NAUČILI SVE

Ecija Ojdanić i Frano Mašković znaju koja je tajna uspješnog braka

15.09.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Nova predstava Kazališta Moruzgva naziva Ništa im neće bit’, donosi humorističan pogled na zamršen odnos dvoje ljudi, a s kojim će se mnogi od nas poistovjetiti

I dok će pragmatični među nama brak definirati kao instituciju ili ugovor, ipak ćemo se složiti kako brak nadilazi i mnogo je više od pravnih okvira. Romantičniji pristup brak će opisati kao uniju dvoje ljudi koje povezuje ljubav, uzajamno razumijevanje, kompatibilnost i želja da zajedno kroče kroz život.

Svrha braka mijenjala se kroz stoljeća, sukladno društvenim okolnostima i previranjima, ali jedno pitanje ostalo je isto. Koja je tajna uspješnog braka? Teško je dati univerzalan odgovor na pitanje koje se dotiče kompleksnih međuljudskih odnosa. Precijenjen ili ipak ne, sud će svatko donijeti pojedinačno. Uvrstimo li u tu jednadžbu i djecu, postavit će se i pitanje kako navigirati kroz suživot više ljudi.

Ecija Ojdanić i Frano Mašković Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kako postići balans i ne zaboraviti na sebe, kako održavati zdrav odnos s partnerom usprkos svim izazovima i obvezama koje donosi život…Odnosi među ljudima nikada nisu crno-bijeli, a interesantan pogled i možda odgovore na sva ova pitanja donosi neodoljiva romantična komedija 'Ništa im neće bit’', nastala u produkciji Kazališta Moruzgva, a u čijim su glavnim ulogama briljiraju Ecija Ojdanić i Frano Mašković.

Ecija Ojdanić i Frano Mašković Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Predstava u fokus stavlja brak dvoje ljudi, koji se odlaskom njihove djece iz obiteljskog doma nalazi na prekretnici. Što se događa u i među ljudima nakon godina tišine? Jesu li vremenom stvorene spone dovoljne da bi održale odnos čiji su temelji dobrano poljuljani? Kako se vratiti na ono što je nekoć bilo - ako se to uopće može - ili se samo iznova mogu graditi neka nova poglavlja? I, u konačnici, bi li bio moguć ikakav početak, kad ne bi bilo ljubavi?

Ova predstava namijenjena je roditeljima, djeci i svima onima koji su zaglavili u nekoj fazi svoga odnosa. Bez obzira na generacijske razlike, svi će se prepoznati u likovima i situacijama koje 'Ništa im neće bit’' donosi na pozornicu.