VELIKO FINALE

Dubrovnik je spreman za snimanje zadnje sezone 'Igre prijestolja'

03.02.2018 u 20:36

Bionic
Reading

Prema Dubrovačkom vjesniku, ekipa popularne HBO-ove serije 'Igra prijestolja' u Dubrovnik se vraća odmah nakon Feste svetog Vlaha, čiji program traje do 4. veljače. U gradu je već postavljen šator za logistiku, a počeo se graditi i set u Pilama

'Šuškalo se dugo o tome hoće li se ekipa uopće više vraćati, no izgleda da je presudila lokacija Kraljevog grudobrana koju malo što više može zamijeniti', piše Dubrovački vjesnik i dodaje da za razliku od ranije, ove godine u snimanje navodno neće biti uključene domaće snage nego da će sav posao odraditi produkcija popularne serije.

U Dubrovniku su već postavljene i zaštitne ograde te crveni baldahin u dnu mula, kao simbol Kraljevog grudobrana, jedne od najvažnijih scena serije 'Igra prijestolja'. Prvi se put u biseru Jadrana fantastična saga prema romanima Georgea RR Martina snimala 2009., što je gradu osiguralo ogromno zanimanje turista. 

  • +6
'Igra prijestolja' u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic

Snimanje će trajati samo nekoliko dana, ali se prema nagađanjima očekuje posjet Kita Haringtona i drugih velikih zvijezda serije kojoj je ovo osma i finalna sezona.

  • +7
Igra prijestolja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Produkcija je počela u listopadu, a tvorci serije David Benioff i Dan Weiss najavili su da će na njoj raditi godinu i pol. Samo snimanje potrajat će do kolovoza, a finale će imati ukupno šest sezona, ali nešto dužih, od osamdeset do devedeset minuta. Na male ekrane stižu tek 2019. 

Osim u Dubrovniku, HBO je 'Igru prijestolja' dosad snimao i na Lokrumu, zatim u Splitu, na tvrđavi Klis, u Trogiru i u Šibeniku.