snimanje za mjesec dana

Finalna sezona 'Igre prijestolja' vraća se u Dubrovnik

08.01.2018 u 11:49

Bionic
Reading

Nakon duljeg nagađanja potvrđeno je da će se jedna od najpopularnijih serija svih vremena 'Igra prijestolja' snimati u Dubrovniku. Snimanje osme i posljednje sezone bi trebalo početi u veljači

Na setu bi se, šuška se, trebala pojaviti većina glavnih glumaca, uključujući i Kita Haringtona, koji tumači lik Jona Snowa, jednog od najomiljenijih likova u seriji,  piše Dubrovnik Times.

Svojim povratkom u Dubrovnik ekipa serije odala je svojevrsno priznanje omiljenoj lokaciji. Da će ondje ponovo snimati dalo se naslutiti kad su prošle godine u studenom došli istražiti potencijalne lokacije snimanja.

Inače, HBO svoju hit seriju u Dubrovniku snima od druge sezone, a snimali su i na otoku Lokrumu, u Splitu, na tvrđavi Klis, u Trogiru i Šibeniku.

Na razočarenje brojnih fanova serije, HBO je prije nekoliko dana objavio da će se osma sezona emitirati tek 2019. godine. Epizode bi, priča se, mogle trajati oko 90 minuta. 

  • +7
Igra prijestolja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najpopularnija HBO-ova serija dosad je osvojila Zlatni globus i čak 38 Emmyja, svrstavši se među najnagrađivanije serije u povijesti dodjele nagrade Emmy.