kakva čast

Britanska pošta izdaje poštanske marke u čast 'Igre prijestolja'

08.01.2018 u 17:48

Bionic
Reading

Zvijezde serije 'Igre prijestolja' pojavit će se na novoj kolekciji poštanskih maraka, obilježavajući na taj način britanski doprinos ovoj uspješnoj seriji, objavila je britanska Kraljevska pošta.

Zbirka od 15 poštanskih maraka označit će britanski doprinos američkoj seriji nastaloj po predlošku djela Georgea R. R. Martina.

Daenerys Targaryen, Jon Snow i Arya Stark su među 10 likova serije koji će se naći na markicama. Od 23. siječnja one će se moći kupiti u poštanskim uredima. Likove utjelovljuju britanski glumci Emilia Clarke, Kit Harington i Maisie Williams.

Marke krase i drugi britanski glumci iz serijala: Lena Headey (Cersei Lannister), Sophie Turner (Sansa Stark) i Charles Dance (Tywin Lannister). Tu su i Night King te White Walkers, Divovi, Direwolvese i Zmajevi, kao i pečat osporenog Iron Thronea. 

  • +7
Igra prijestolja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vrijednost poštanskih maraka je 65 penija.

Glavna snimanja serije ostvarena su u Titanic Studios u Belfastu, u Linen Hill Film Studiju u Banbridgeu te na drugim lokacijama Sjeverne Irske, a dodatna snimanja u realizirana su u Škotskoj te na drugim europskim lokacijama među kojima su Hrvatska, Malta, Island i Španjolska.

'Uz poštanske marke postoji niz proizvoda ograničenih izdanja koji drugdje nisu dostupni. Proizvodi uključuju uokvirene markice, otiske i Prestige Stamp Book koji nude drukčiji pristup iza kulisa serije - od kostima do mjesta snimanja i početnog dizajna seta', rekla je glasnogovornica britanske pošte.