PODIZANJE SVIJESTI

Dramatična fotografija iz Afrike: Boravak daleko od kuće princeza Charlene iskoristila je za osobnu borbu

10.08.2021 u 13:36

Bionic
Reading

Budući da se zbog zdravstvene komplikacije, izazvane upalom sinusa i uha, još uvijek ne može vratiti u Monaco, gdje je čekaju njezini blizanci, ali i princ Albert, princeza Charlene svoj je ostanak u rodnoj zemlji odlučila iskoristiti u najbolje svrhe

Svoj ostanak u Južnoj Africi, zemlji u kojoj se rodila i odrasla, princeza Charlene odlučila je iskoristiti za osobnu borbu. Naime, poznato je da je nosorog itekako ugrožena životinja te da joj prijeti izumiranje, što krivolovce niti najmanje ne zabrinjava, no princeza Charlene odlučila se pozabaviti upravo time.

Na svom službenom Instagram profilu odlučila je promovirati i podići svijest za očuvanje nosoroga, zbog čega je objavila crno-bijelu fotografiju na kojoj sama pozira, odjevena u odjeću s obilježjima kakve nose tamošnji domoroci i jako naglasivši oči crnom bojom, Charlene je uperila prstom prema kameri i poslala snažnu poruku:

'Nosorogov rog nije cool! Udružimo se u mojoj #ChasingZero inicijativi i zaustavimo zločine koji su doveli naše dragocjene divlje životinje u opasnost.'

43-godišnja princeza Charlene objavila je i video na kojem se vidi njezin trud i rad u Južnoj Africi, gdje je odrasla, kako bi zaštitila te nedužne životinje.

Inače, najnesretnija europska princeza, kako je zovu, u Južnu Afriku se vratila početkom svibnja kako bi radila na svojoj fondaciji koja pokušava zaštititi divlje životinje, da bi u međuvremenu pokupila tešku infekciju sinusa i uha, zbog čega je čak podvrgnuta, kako je rekla, operativnom zahvatu.

Zbog svega toga odgodila je svoj povratak kući gdje ju nestrpljivo čekaju šestogodišnji blizanci, princeza Gabriella i princ Jacques, koje je dobila u braku s princom Albertom od Monaka. Navodno ju, prema izjavi njezine šogorice Chantell Wittstock, čeka još jedna operacija, a zbog svega će, ukoliko to politička situacija dopusti, krajem kolovoza u Južnu Afriku stići njezini nasljednici.