KAD NE TRENIRA - KUHA

Donna Vekić reket zamijenila kuhačom: Lijepa tenisačica otkrila recept za omiljeni kolač s bananom

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: AFP7 / Zuma Press / Profimedia

Posljednje tjedne naša proslavljena tenisačica Donna Vekić provodi na osječkoj adresi, kod svoje obitelji gdje će ostati dok se stanje ne smiri. Poput mnogih se posvetila nekim skrivenim zadovoljstvima i svima pokazati svoje kulinarsko umijeće

Pandemija koronavirusa diljem svijeta zaustavila je sportska nadmetanja, treninge, putovanja i druženja, a stanka bi mogla potrajati. Sportaši ovo vrijeme pauze koriste za različita virtualna 'druženja' i takvim ponašanjem pružaju podršku u ovim vremenima navijačima te sami sebi međusobno. Hrvati masovno uče kuhati ili usavršavaju svoje kulinarske vještine, a u tome im je odlučila pomoći i Donna Vekić.

'Danas u mojoj kuhinji pravimo nešto slatko ali zdravo. Kruh s bananom i tamnom čokoladom', najavila je svojim navijačima na Youtube kanalu.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Evo njezinog recepta za 'banana bread':

  • 2 banane ( odstajale )
  • 3 jaja
  • 1 šalica maslaca od badema koji sam sama pripremila
  • 1 mala žlica ekstrakta od vanilije
  • 1 mala žlica sode bikarbone
  • 1/4 male žlice morske soli
  • 1/2 šalice kokosovog šećera
  • 3/4 šalice kakaa u prahu
  • 3/4 šalice nasjeckanih oraha
  • 3/4 šalice nasjeckane tamne čokolade

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. U posudu stavite papir za pečenje i ostavite prostora neka slobodno viri van.Izgnječite dvije banane u posudi i ostavite nekoliko komada cijelih. Izmutiti jaja s maslacem od badema u smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije , sodu bikarbonu, kakao i miješajte dok se smjesa ne ujedini. Umiješajte u smjesu nasjeckane orahe i čokoladu, ali ostavite i dio za kraj kako biste stavili za kruh. Dodajte otopljeni maslac u smjesu. Sve dobro promiješajte i ulijte na papir za pečenje.

Dodajte komade oraha i čokolade na smjesu. Pecite 50-60 min i svakako isprobajte s čačkalicom u sredini kruha kada izađe čista – kruh je gotov! Gotov kruh ostavite da se ohladi 20-ak minuta ili jednostavno kao ja 5 minuta. 'Uživajte i dobar tek', poručila je tenisačica i pozvala fanove jave kako im se sviđa njezin recept.

Izvor: Društvene mreže

'Volim kuhati, za što inače nemam vremena, a ni priliku, pogotovo kad smo na turnirima pa stalno jedemo u hotelima i po restoranima. Kuham spontano, kako mi dođe, većinom su to recepti moje bake i mame. Improviziram, pokušavam ih napraviti što zdravije, mijenjam neke namirnice i uživam u tome', izjavila je nedavno za Sportske novosti.

Ovo su preventivne mjere koje možete poduzeti za zaštitu od koronavirusa:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!