KAD NE TRENIRA - KUHA

Donna Vekić reket zamijenila kuhačom: Lijepa tenisačica otkrila recept za omiljeni kolač s bananom

09.04.2020 u 14:46

Bionic
Reading

Posljednje tjedne naša proslavljena tenisačica Donna Vekić provodi na osječkoj adresi, kod svoje obitelji gdje će ostati dok se stanje ne smiri. Poput mnogih se posvetila nekim skrivenim zadovoljstvima i svima pokazati svoje kulinarsko umijeće

Pandemija koronavirusa diljem svijeta zaustavila je sportska nadmetanja, treninge, putovanja i druženja, a stanka bi mogla potrajati. Sportaši ovo vrijeme pauze koriste za različita virtualna 'druženja' i takvim ponašanjem pružaju podršku u ovim vremenima navijačima te sami sebi međusobno. Hrvati masovno uče kuhati ili usavršavaju svoje kulinarske vještine, a u tome im je odlučila pomoći i Donna Vekić.

'Danas u mojoj kuhinji pravimo nešto slatko ali zdravo. Kruh s bananom i tamnom čokoladom', najavila je svojim navijačima na Youtube kanalu.

Evo njezinog recepta za 'banana bread':

  • 2 banane ( odstajale )
  • 3 jaja
  • 1 šalica maslaca od badema koji sam sama pripremila
  • 1 mala žlica ekstrakta od vanilije
  • 1 mala žlica sode bikarbone
  • 1/4 male žlice morske soli
  • 1/2 šalice kokosovog šećera
  • 3/4 šalice kakaa u prahu
  • 3/4 šalice nasjeckanih oraha
  • 3/4 šalice nasjeckane tamne čokolade

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. U posudu stavite papir za pečenje i ostavite prostora neka slobodno viri van.Izgnječite dvije banane u posudi i ostavite nekoliko komada cijelih. Izmutiti jaja s maslacem od badema u smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije , sodu bikarbonu, kakao i miješajte dok se smjesa ne ujedini. Umiješajte u smjesu nasjeckane orahe i čokoladu, ali ostavite i dio za kraj kako biste stavili za kruh. Dodajte otopljeni maslac u smjesu. Sve dobro promiješajte i ulijte na papir za pečenje.

Dodajte komade oraha i čokolade na smjesu. Pecite 50-60 min i svakako isprobajte s čačkalicom u sredini kruha kada izađe čista – kruh je gotov! Gotov kruh ostavite da se ohladi 20-ak minuta ili jednostavno kao ja 5 minuta. 'Uživajte i dobar tek', poručila je tenisačica i pozvala fanove jave kako im se sviđa njezin recept.

Izvor: Društvene mreže

'Volim kuhati, za što inače nemam vremena, a ni priliku, pogotovo kad smo na turnirima pa stalno jedemo u hotelima i po restoranima. Kuham spontano, kako mi dođe, većinom su to recepti moje bake i mame. Improviziram, pokušavam ih napraviti što zdravije, mijenjam neke namirnice i uživam u tome', izjavila je nedavno za Sportske novosti.

Ovo su preventivne mjere koje možete poduzeti za zaštitu od koronavirusa: