O OVOME JE UVIJEK SANJALA

Lice s naslovnice: Donna Vekić napokon progovorila o ljubavnom životu i otkrila pravu istinu o vezi s Wawrinkom

24.02.2020 u 10:42

Bionic
Reading

Donna Vekić ima 23 godine i danas je naša najpoznatija tenisačica, a osim što dominira teniskim terenima, zbog svog atraktivnog izgleda česta je gošća lifestyle rubrika, stoga ne treba čuditi to što je upravo nju odabrao urednički tim hrvatske inačice popularnog magazina da krasi posljednju naslovnicu

Naša tenisačica Donna Vekić novo je lice s naslovnice hrvatskog izdanja Cosmopolitana, gdje se, baš kao na teniskim terenima, uživjela poput profesionalne manekenke, iako je to za nju nepoznat svijet.

Uz veliki editorijal, Donna Vekić, koja je u samo dvije godine 'skočila' s 35. na 19. mjesto najboljih tenisačica svijeta, dala je i intervjuu u kojem je otkrila svoje modne favorite, ali i otkrila novosti iz svog života. Kakva je privatno, ali i kako snagom vjere i samopouzdanja čak i one mečeve koji joj ne idu u prilog preokreće u svoje pobjede, otkrila je za Cosmopolitan.

'Mislim da je tajna duboko zakopana u mojoj natjecateljskoj naravi koja je izbila na svjetlo dana u najranijoj dobi, kada sam se igrala s godinu i pol dana starijom sestričnom. A ima nešto i u sportskim genima koje sam naslijedila od mame Brankice, koja se bavila gimnastikom, tate Igora, bivšeg golmana NK Osijek, i bake Lidije, koja je otkrila Šukera', rekla je Donna Vekić. Sportom se bavi od četvrte godine života, kada je, baš kao njezina mama, poželjela biti gimnastičarka i to najbolja.

Nakon što su njezinim roditeljima rekli kako atletika nije dobar izbor za njihovu kćer, jer će vjerojatno izrasti u iznimno visoku djevojku i fleksibilnost joj neće biti jača strana, Donna je sa samo šest godina primila u ruke teniski reket, a stvar je postala ozbiljnija kada je već četiri godine kasnije osvojila državno prvenstvo do 12 godina.

Donna Vekić - Cosmopolitan Izvor: Promo fotografije / Autor: Goran Čižmešija

'Problemi s velikim očekivanjima počeli su kada sam postala punoljetna jer sam si sama počela stvarati pritisak. Tada sam već ušla u top sto, no dosta dugo mi je trebalo da shvatim da neću uvijek pobjeđivati te da nije smak svijeta ako izgubim meč. Trebalo mi je vremena da odrastem, ojačam i shvatim da je već sljedeći tjedan drugi meč.'

No osim o tenisu, Donna Vekić ovoga je puta progovorila o privatnom životu i prekidu ljubavne veze sa švicarskim tenisačem Stanislasom Wawrinkom.

'Teško bi se moglo reći da je naša veza bila tajna. Svi ljudi oko nas, mislim, oni iz tenisa, znali su da smo Wawrinka i ja par te je bilo pitanje vremena kada će to izaći na svjetlo dana. No danas, kada se osvrnem na to razdoblje, moram priznati da je bilo teško. Svakome je teško preboljeti prekid veze, pogotovo ako je to vaša prva važnija veza, a sve se odvija pod lupom javnosti. No najviše me boljelo to što su novinari izvrtali istinu i pisali da sam ja kriva za raspad njegova braka, što je miljama daleko od istine.

Kada se prisjetim svega što mi se događalo, shvaćam da sam bila dijete te da je velika razlika imaš li osamnaest ili dvadeset tri', rekla je Donna Vekić i dodala:

'Sigurno mi nije bilo lako, ali odlučila sam svu tu energiju usmjeriti na tenis, a to mi se na kraju višestruko vratilo. Konačno imam više vremena i za svoje frendice i obitelj.'

Donni je cilj ove godine ući među deset tenisačica svijeta, a kakav će je dečko, na tom putu, privući? 'Ne bih baš mogla reći da imam svoj tip dečka, no volim da je visok i duhovit. A kad je o prilaženju riječ, e na tom terenu ću im uvijek rado dati prednost pa neka oni fino serviraju.'