COUNTRY IKONA

Dolly Parton 'ponosna i počašćena' što je donacijom pomogla u borbi protiv covida

18.11.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Američka ikona country glazbe Dolly Parton rekla je da se osjeća 'vrlo počašćenom i ponosnom' jer je donirala novce za istraživanje jednog od najperspektivnijih cjepiva protiv covida-19, kandidata tvrtke Moderne, piše BBC

U travnju je pjevačica i glumica objavila da donira milijun dolara Sveučilišnom medicinskom centru Vanderbilt u Nashvilleu, jednom od mjesta gdje se radilo na ispitivanju cjepiva Moderne, čija učinkovitost, prema preliminarnim podacima iznosi gotovo 95 posto.

U utorak je za emisiju 'The One Show' koja se emitira na BBC-ju rekla da je bila 'jako uzbuđena' kad je čula vijest.

'Sigurna sam da su i mnogi drugi koji su bili u mogućnosti donirali milijune dolara i osjećala sam se tako ponosno jer sam dio zajednice čija će sredstva pridonijeti ozdravljenju svijet', rekla je voditeljima emisije.

Donacijom 74-godišnje glazbenice u Vanderbiltu su financirali istraživanje rekonvalescentne plazme kao i razvoj nekoliko istraživačkih radova povezanih s koronavirusom.

Novce za istraživanje odlučila je donirati nakon što joj je njezin prijatelj, dr. Naji Abumrad s Instituta za zarazne bolesti, imunologiju i upalne bolesti na Sveučilištu Vanderbilt u Tennesseeju rekao da su njegovi kolege znanstvenici postigli velik napredak u potrazi za lijekom za koronavirus.

Abumrad i Parton su se sprijateljili 2014. godine pošto je pjevačica doživjela prometnu nesreću, a nakon nje se liječila u Medicinskom centru u Vanderbiltu.

  • +6
Dolly Parton Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia