JEDAN JE KARL

Dolazak Charlotte Casiraghi na Met Galu za monegašku obitelj imao je posebno značenje

03.05.2023 u 16:05

Bionic
Reading

Na ovogodišnju Met Galu stigli su svi koji su netko i nešto u svijetu bogatih i slavnih, stoga ne čudi to da je ondje bilo i predstavnika kraljevske krvi. Prelijepa kći princeze Caroline od Monaka svojim dolaskom ostavila je sve bez riječi

Kada je stupila na crveni tepih ovogodišnje Met Gale, Charlotte Casiraghi mnoge je vratila u prošlost. Ova ambasadorica Chanela, koja je i ovoga puta zablistala u prekrasnoj dugoj haljini od crne čipke, svojim dolaskom odala je počast pokojnom legendarnom dizajneru Karlu Lagerfeldu.

Riječ je o vintage haljini iz Chanelove couture kolekcije za jesen 1996., a ona se savršeno slaže s omiljenim parom crnih sandala.

Majka Charlotte Casiraghi, monegaška princeza Caroline, bila je bliska prijateljica velikog Lagerfelda, stoga je ovaj trenutak bio poseban i za nju. Njih dvoje upoznali su se još 70-ih godina prošlog stoljeća na jednom snimanju i bili bliski sve do njegove smrti 2019. godine.

  • +3
Charlotte Casiraghi Izvor: Profimedia / Autor: Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Caroline je za Lagerfelda bila jedna od najvjernijih obožavateljica, a on je za nju uvijek imao posebno mjesto na svojim revijama. Uvijek je sjedila u prvom redu te bila uzvanica na njegovim zabavama i raznim događanjima - naravno, odjevena u Chanel.

Dizajner joj je na svoj način zahvalio, podržavajući je na blještavom Balu ruža u Monaku. A tijekom tih druženja, uz Caroline je često bila njezina kći Charlotte Casiraghi, koju je još kao tinejdžericu Lagerfeld fotografirao za svoju knjigu 'The Little Black Jacket: Chanelov Classic Revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld'.

U ČAST KAISERU KARLU

Pogledajte sve haljine s najglamuroznije modne zabave u godini

Pogledaj galeriju

Ubrzo je i sama Charlotte, poput svoje majke, počela sjediti u prvim redovima Chanelovih revija, odjevena u odjeću tog brenda od glave do pete, a logičan je slijed bio da postane njegova ambasadorica, nastavljajući time obiteljsku tradiciju.