TOP MUSIC DESK

Damir Kedžo iskreno: 'Ono što su sportašima Olimpijske igre, meni je Eurosong'

27.03.2024 u 15:24

Bionic
Reading

Da nije uvijek bilo lako i da su određeni trenuci u karijeri ostavili posljedice nije nešto od čega bježi, štoviše, otvoreno je progovorio o svojoj borbi s anksioznošću i poslao snažne poruke

Ovaj vrhunski vokal s tri godine je počeo pjevati, a već s jedanaest godina je izjavio roditeljima kako će jednog dana pjevati na Dori. Želja o nastupu na Dori ostvarila mu se čak pet puta, a ne skriva ni želju da jednog dana stane na onu najveću europsku glazbenu pozornicu.

Damir Kedžo otkrio je Gini Damjanović u emisiji Top Music Deks Top radija otkud tolika ljubav prema Eurosongu i objasnio je kako se ipak prioriteti u životu mijenjaju.

'Mislim da je to najviše bio taj dječački san zato što u Omišlju na Krku nisam baš imao doticaj s glazbenom scenom i jedino što mi je zaokupljivalo pažnju bili su upravo Dora i Eurosong gdje sam vidio sve te hrvatske pjevače, a onda i europske, na toj prekrasnoj velikoj sceni. Izgledalo mi je kao da se ljudi javljaju s Marsa, toliko me okupiralo i taj drive da jednog dana možda i ja budem tamo mene je vukao cijelo vrijeme da se odselim s Krka i krenem svojim profesionalnim putem', rekao je popularni glazbenik.

Iako je jedne godine trebao predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, pandemija je se umiješala u planove te baš te godine glazbeni spektakl nije održan. Ipak u Kedži je još uvijek prisutna želja da jedne godine predstavlja Hrvatsku na eurovizijskoj pozornici.

'Mislim da ne znam. Kažu budi pažljiv oko stvari koje želiš da ti se ne bi ostvarile jer, pričao sam s kolegama koji su bili i jako puno njih kaže da im je to bio najstresniji period u životu. Ne znam jesam li trenutno uopće spreman', rekao je Kedžo te u šali dodao: 'Ono što su sportašima Olimpijske igre, meni nekako predstavlja Eurosong. Doživjeti, staviti to na bucket listu, to riješiti i onda ne baš mirno umrijeti (smijeh), ali jedan od velikih snova bi mi se time ostvario.'

  • +3
Damir Kedžo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: TOP RADIO

Glazbenik je otkrio kako nije tip osobe koju demotivira ako drugi kolega pobijedi i ode na Eurosong, štoviše: 'Jednostavno imaš dalje motivaciju biti još bolji i još više raditi na sebi i možda se prijaviti još koje godine.'

I ove je godine Kedžo nastupio na Dori s emotivnom pjesmom 'Voljena ženo', no sljedeće će se godine ipak odmoriti te preskočiti domaće natjecanje.

Omiljenog glazbenika puca adrenalin čim stane na pozornicu. Vrhunska interpretacija i vokal koji rijetke ostavi ravnodušnima dovele su do toga da osvoji i međunarodna pjevačka natjecanja. Jednom prilikom je rekao da prije izlaska na pozornicu ima tremu i kako mu prije nastupa pomaže čaša bijelog vina:

'S time smo stali', rekao je glazbenik i otkrio koliko dugo je njegovao taj ritual: 'Trajalo je jedno dvije godine. U 30-ima sam otkrio da se može popiti čaša bijelog vina! Sada, konkretno na Dori, ništa osim vode i dobrog upjevavanja, ujutro, čak se nisam upjevavao ni prije.'

Rekao je Kedžo kako smatra da kada čovjek radi na sebi i krene ovladavati svojim talentom što je u njegovom slučaju pjevanje, onda je i trema manja.

na putu za Malmö

Baby Lasagna pokazao kako se priprema za Euroviziju: Svašta se može očekivati

Pogledaj galeriju