INTERVJU

Članica žirija 'Plesa sa zvijezdama' Franka Batelić otkrila: 'Viktor više od mene na televiziji voli gledati Domeniku, posebno njezinu salsu'

17.04.2022 u 16:12

Bionic
Reading

Članica ovogodišnje sezone showa Nove TV 'Ples sa zvijezdama' je i pjevačica Franka Batelić, a u 'vrući stolac' sjela je okružena plesnim stručnjacima - Igorom Barberićem, Larisom Lipovac i Markom Cibocijem. U razgovoru za tportal progovorila je o negativnim komentarima na račun svog angažmana, ali i nekim ljepšim temama

Nakon odrađenih pet emisija showa 'Plesa sa zvijezdama' dojmovi su se lagano slegnuli, a što se više približavamo finalu, sve je zanimljivije gledati što će nam pokazati plesni parovi, ali i što će na sve reći pojedini članovi žirija. Najstrožim članom već je nakon prve emisije proglašen Marko Ciboci dok su, isprva, gledatelji zamjerali angažman pjevačice Franke Batelić, no sada se pokazala kao pravedna potpora natjecateljima. O svim tim temama popričali smo upravo s Frankom u intervjuu za tportal.

Kako je došlo do vašeg angažmana u 'Plesu sa zvijezdama'?

Kada sam dobila upit produkcije showa jesam li zainteresirana za tu ulogu, na prvu sam odmah oduševljeno pomislila zašto ne, jer ipak mi je ovo najdraži televizijski show! Priznajem, kako su prolazili krugovi audicije za žiri, sve sam više to željela, pa i zbog dobre ekipe na setu!

Koliko ste se dugo premišljali biste li ili ne biste prihvatili poziv?

Nisam dugo. Život je kratak, a ovakvih iskustava je malo. Najlakše je živjeti u svojoj komfornoj zoni, ali najljepše je živjeti izvan nje. Truditi se i uživati!

  • +7
Franka Batelić Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Iz kojeg ste razloga pristali?

Moje iskustvo u 'Plesu sa zvijezdama' oblikovalo me u mnogočemu u životu i točno znam kroz što fizički i mentalno prolaze natjecatelji, sve uspone i padove tijekom showa, svako razočarenje, svako lupanje srca dok čekaju eliminacije, svaku neprospavanu noć, što od bolova mišića, što od preispitivanja i treme. Shvatila sam da je natjecateljima drago u žiriju imati nekog 'svog'. Nekoga tko je mjesecima bio u plesnim cipelicama i s njima proživljava svaki uspjeh i svaki poraz. Meni je to, kada sam se natjecala, bila pokojna gospođa Milka Babović.

Sjedite u žiriju s profesionalcima - koliko je to lakše ili teže za vas?

Larisa, Marko i Igor su fenomenalni ljudi, vrsni plesači i koreografi i uživam raditi s njima! Marko je profesionalac za standardne i latinoameričke plesove, Igor i Larisa su u modernom, suvremenom plesu, a ja sam prošla šestomjesečni dribl Ištvana Varge u ballroomu i pobijedila u 'Plesu sa zvijezdama', a dio svakog mog nastupa uvijek je i zauvijek ples. Mislim da se zato sjajno nadopunjujemo. Što karakterno, što pristupom i pogledom na ples.

Kako se slažete?

Nisam mogla poželjeti bolji tim od ovog! Svatko je potpuno drugačiji i, koliko smo kliknuli, već vidim da ćemo se nalaziti možda i svake nedjelje nakon što završi emisija. Sjajno se zabavljamo!

Imate li svoje favorite?

Uživam promatrati kako natjecatelji napreduju, kako testiraju svoje granice, prolaze kroz vrtlog svakojakih emocija kroz ples i favorit mi je utoliko svaki od natjecatelja koji iz emisije u emisiju postaje sve bolji, oslobađa se... a što će tek biti do kraja showa...?

Koji je vaš omiljeni ples i zašto?

Rumba i tango. Uvijek se nekako sve vrti oko ta dva plesa. Strastveni su, emotivni, snažni.

Nakon prvih emisija bilo je negativnih komentara gledatelja koji su smatrali da niste kompetentni biti članicom žirija. Koji je vaš komentar na to?

Komentara će uvijek biti. I pozitivnih i negativnih. Prihvaćam ih sve dok ne prijeđu granicu pristojnog ponašanja. E tada to ne toleriram! Kako prema sebi, tako općenito na društvenim mrežama. Ne toleriram govor mržnje. Ljudi su u ovim teškim vremenima počeli ozbiljno shvaćati neke neozbiljne teme. 'Ples sa zvijezdama' je zabava i namijenjen je zabavi. Mislim da se svi, publika, gledatelji i mi u emisiji sjajno zabavljamo!

Je li lakše sjediti u žiriju i komentirati ili plesati i natjecati se?

Hm... teško je to usporediti! Kada se natječeš, to su dani i dani proba, žuljeva, istegnutih mišića, suza i znoja. I zato mi je kao žiriju cilj pohvaliti njihov napredak i trud. A i biti u žiriju ima svoje izazove, pravila i zakonitosti.

Tko vam je najveći kritičar i čije vas zapravo kritike najviše pogađaju?

Kako sam puno puta rekla, svaki komentar, pohvala ili kritika poticaj su mi da se mijenjam, rastem, učim. Iz svega toga zapravo izvlačim snagu za daljnji rad.

Što vaš suprug Vedran Ćorluka kaže na sve to?

On i Viktor prate svake nedjelje s kauča i njegovi su mi komentari i kritike nakon emisije jako važni. I on se 'navukao' na emisiju i na ples. Tko zna, možda ga nagovorim da napokon propleše! (smijeh)

Nedavno ste 'pobjegli' u Pariz na nekoliko dana...

Pariz je uvijek čaroban, pa tako i po neumornoj kiši koja nas je pratila svih dana. Pun je turista i doba maski i covid propusnica je gotovo. Tako da želim što više putovati, puniti se pozitivom, kreativom, inspiracijom!

Kako Viktor gleda na mamu na televiziji?

Svake nedjelje kaže: 'Mama ide na 'pes', mama 'byeeee'.' Tako da mu je to već postalo normalno. Mislim da više od mene na televiziji voli Domeniku (smijeh), posebno njezinu salsu, koju smo morali bezbroj puta pogledati...

Gdje ćete provesti Uskrs? Kakvi su uskršnji običaji u vašoj obitelji?

Za Uskrs sam u studiju 'Plesa sa zvijezdama' i bit će to totalno drugačiji Uskrs od onog na kakvog smo navikli, ali nadoknadit ćemo sve dan poslije obiteljskim ručkom i druženjem!