STIŽE U KINA

Chris Pratt posudio glas glavnom liku jedne od najpoznatijih igrica svih vremena

26.09.2021 u 15:32

Bionic
Reading

Krajem 2022. godine u kina stiže posebno animirano ostvarenje, film nadahnut svijetom 'Super Mario Bros.' igrica, a likovima će glasove posuditi vrhunska postava holivudskih glumaca, među ostalima Chris Pratt i Anya Taylor-Joy

Chris Pratt posudit će glas debeljuškastome talijanskom vodoinstalateru Mariju, Charlie Day njegovu bratu Luigiju, a Anya Taylor-Joy liku princeze Peach. Jack Black će glasom utjeloviti negativca Bowsera, Seth Rogen Donkey Konga, a Keegan-Michael Key bit će Toad.

Nitko od glumačke ekipe nije porijeklom Talijan, što je izazvalo žestoku raspravu i bezbroj šala na društvenim mrežama. Hoće li glumci imitirati talijanski naglasak nije poznato, no u videozapisu objavljenom na Instagramu Pratt je rekao da je 'naporno radio' na glasu glavnoga lika.

Otkrio je i da je ta uloga ostvarenje njegova sna, s obzirom na to da je kao dijete često igrao upravo tu igricu.

Kako piše Rotten Tomatoes u animiranom ostvarenju nakratko će biti moguće čuti i glas Charlesa Martineta, čovjeka koji je Mariju posudio glas u originalnoj igrici.

'Super Mario Bros.' nastao je u produkcijskoj kući Illumination. Voditelji čitavog projekta su Nintendov Shigeru Miyamoto i Chris Meleandri kao producenti, režiju potpisuju Aaron Horvath i Michael Jelenic, a za scenarij je zadužen Matthew Fogel.

Premijera filma najavljena je za 21. prosinca 2022.