ROBERTA FLACK

Borba za zdravlje: Dobitnici četiri Grammyja dijagnosticiran je ALS i ne može više pjevati

14.11.2022 u 23:55

Bionic
Reading

Glazbenici Roberti Flack, dobitnici Grammyja, čiji hitovi uključuju 'Killing Me Softly with His Song', dijagnosticiran je ALS, poznat i kao Lou Gehrigova bolest, i više ne može pjevati, rekli su njezini predstavnici za medije u ponedjeljak

Amiotrofična lateralna skleroza, progresivna bolest, 'onemogućila joj je pjevanje i nije joj lako govoriti', stoji u izjavi njezinih predstavnika. 'Ali bit će potrebno puno više od ALS-a da bi ova ikona bila ušutkana', naglašavaju.

Dokumentarac o životu Roberte Flack trebao bi biti prikazan na filmskom festivalu u New Yorku sljedeći tjedan. U siječnju će se emitirati na televiziji PBS u Sjedinjenim Državama. U siječnju izlazi i knjiga za djecu Roberte Flack (85).

ALS uništava živčane stanice u mozgu i leđnoj moždini koje pokreću rad mišića, što dovodi do progresivne paralize i smrti.

Flack je 70-tih godina prošlog stoljeća imala nekoliko hitova na prvom mjestu ljestvica, a stoji iza 20 studijskih albuma. Osvojila je četiri Grammyja i dobila je nagradu za životno djelo 2020.