ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

Bizarna kraljevska pravila: Evo zašto Meghan Markle ne smije jesti češnjak

26.06.2018 u 13:02

Bionic
Reading

Prošlo je malo više od mjesec dana otkad je službeno postala dio britanske kraljevske obitelji, nakon bajkovitog vjenčanja održanog 19. svibnja, kada je dobila titulu vojvotkinje od Sussexa. Bivša glumica Meghan Markle mora se držati brojnih pravila, ali i onih vezanih uz - hranu

'Mi nikada ne možemo poslužiti ništa s češnjakom ili previše luka. Kraljica mrzi njegov miris i okus', izjavio je s bivši osobni kuhar kraljevske obitelji Darren McGrady, koji je kuhao za samu kraljicu, princa Philipa, princezu Dianu, kao i za Williama i Harryja. I u ranijim medijskim istupima je isticao koliko britanska kraljica Elizabeta II ne podnosi češnjak.

Poznato je da već godinama ne jede određene namirnice. Ona ima izuzetno discipliniranu ishranu te već dugi niz godina jede hranu s niskim sadržajem ugljikohidrata. Na njezinom tanjuru osim češnjaka nema riže, tjestenine i krumpira.

Kraljevska obitelj izbjegava češnjak i zato što nije poželjan 'dodatak' u protokolarnim dužnostima kraljevske obitelji. Slijede slično pravilo i kad je riječ o konzumaciji školjaka zbog potencijalnih alergijskih reakcija koje bi ih mogle spriječiti u obavljanju njihovih dužnosti.

  • +17
Meghan Markle na svom prvom Royal Ascotu Izvor: Pixsell / Autor: WP#DMP/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

Britanski mediji ističu kako je Meghan ranije obožavala hranu sa češnjakom te da će joj ovo pravilo sigurno teško pasti.

Meghan je postala simbol rušenja granica u kraljevskoj obitelji i nikome kao njoj ne opraštaju se propusti u strogom kraljevskom protokolu, kojih je bilo više i to od samog vjenčanja. No, u kratkom je roku postala modna ikona, te je u samo mjesec dana uspjela dostići mjesto u javnosti koje je uživala pokojna princeza Diana.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.