nakon više godina šutnje

Bivša djevojka s kojom ima dijete dala je intervju prepun škakljivih detalja, a princ Albert nije mogao sakriti koliko ga je to razbjesnilo

05.11.2021 u 23:13

Bionic
Reading

Princ Albert otkrio je otkrio je kako ga je poprilično razbjesnilo kada je njegova bivša partnerica, s kojom ima i dijete, odlučila dati jedan od vrlo rijetkih intervjua. U razgovoru s novinarima Nicole Coste otkrila je zanimljive detalje ali se osvrnula i na to kakav je princ Albert u ulozi oca

Nicole Coste, 49-godišnja stjuardesa koja je postala modna dizajnerica, rodila je Alexandrea Grimaldija-Costea u kolovozu 2003., dvije godine prije nego što je Albert, tada nasljednik monegaškog prijestolja, počeo izlaziti s princezom Charlene.

Nicole i Albert hodali su pet godina, a ljepotica rođena u Togu javno se pojavljivala sa svojim kraljevskim odabranikom te je čak i upoznala njegovog oca Rainiera III. Međutim, par je prekinuo a javnost je za postojanje njihovog zajedničkog sina Alexandrea Grimaldija-Costea tek u svibnju 2005., kada je Nicole dala intervju za francuski časopis Paris Match tvrdeći da je otac njezinog tada dvogodišnjeg sina princ Albert.

Dva mjeseca kasnije, malo prije krunidbe, Albert je potvrdio da je Alexandreov otac. Sljedeće godine je također priznao da ima kćer Jazmin Grimaldi, sada 29-godišnjakinju, koju je rodila Amerikanka Tamara Rotolo 1992. Princ Albert pak sa suprugom Charlene ima dvoje zakonite djece, 6-godišnje blizance Jacquesa i Gabriellu.

  • +10
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Nakon velikog intervjua 2005.godine Nicole je odgojila Alexandrea i njegovu stariju polubraću u Ženevi, Londonu i New Yorku te odlučila ostati uglavnom daleko od svjetla reflektora. Međutim, sada se vratila u centar pažnje nakon što su ona i Alexandre zajedno s Albertom i ostalim članovima kraljevske obitelji prisustvovali glamuroznom Balu ruža u Monaku, te obilježili 18. rođendan zajedničkog sina raskošnim slavljem kojeg je priredio njegov kraljevski otac.

U rujnu ove godine dala je intervju u kojem je govorila o princu Albertu kao ocu te njegovoj uključenosti u život njihovog sina, prije nego li je nagovijestila postojanje napetosti s princezom Charlene.

Međutim, princ Albert je otkrio koliko ga je taj njezin intervju razbjesnio te je za francuski Point de Vue izjavio: 'Upravo me obavijestila da će nešto objaviti, mislio sam da će to biti samo rođendanska fotografija. Bilo je neprikladno, bio sam bijesan kad sam to saznao.'

U intervjuu za Paris Match Nicole je otkrila da je Albert bio stalno prisutan u životu svog sina, unatoč različitim nagađanjima, te da je bio uključen u sve, od njegovog obrazovanja do rođendanskih zabava. 'Albert se od početka obvezao da će biti prisutan te da će postupno uvesti sina u svoju obitelj', rekla je u intervjuu prevedenog s francuskog. 'Vrlo brzo sam se u to uvjerila, nakon što je princeza Stephanie postala Alexandreova kuma. Albert je ispunio svoje obećanje: stvari se dobro razvijaju i teku svojim tokom, čime sam oduševljena.'

'Suprotno onome što su neki napisali, Albert je oduvijek preuzimao svoju ulogu oca i između nas nikada nije sklopljen nikakav financijski sporazum. Naš odnos je izgrađen na povjerenju,' dodala je.

'Alexandre je naslijedio moju pristojnost i veliku ljubaznost. I Albert je nježan, osjetljiv i topao. Alexandre jako liči na nas. Jako se dobro slažu i vrlo su bliski prijatelji. Vole se baviti sportom i ponekad pričati o politici,' otkrila je Nicole u intervjuu.

Alexandre, koji se okušao i kao model, ove jeseni kreće na fakultet. Nicole nije isključila mogućnost da njezin sin odigra ulogu u 'budućnosti Monaca', rekavši da o tome odlučuje njegov otac. U intervjuu Nicole koja je majka troje djece dala je naslutiti postojanje napetosti s Charlene, tvrdeći da je kraljevska obitelj učinila sve da se njezin sin osjeća nepoželjnim tijekom prvih dana njezine veze s Albertom.

'Što se tiče Charlene, to je tema koju ne mogu izbjeći jer nas često povezuju. Ne volim da me uspoređuju. Nikada se nisam prikazivala kao neprijatelj. Ja sam nježna žena', rekla je te dodala: 'Obzirom na naše veze s princem, trebali smo se pobrinuti da se srdačno podržavamo. U našoj situaciji diplomacija bi morala prevladati. Ali tijekom razdoblja zaruka doživjela sam stvari koje su me uznemirile i šokirale.

'Na primjer, promijenila je sobu mog sina, iskoristivši odsutnost njegova oca da ga preseli u krilo za zaposlene. Kao majka, ne mogu pronaći riječi kojima bih opisala te postupke.' Međutim, ističe da Alexandre ima dobar odnos sa svojim mlađim polubratom Jacquesom, koji je prijestolonasljednik, i polusestrom Gabriellom, rekavši da se 'rado igra s njima kad ih vidi'.

Nicole je upoznala Alberta kasnih 1990-ih, malo prije nego što su mu se putevi uskrstli s Charlene na plivačkom natjecanju Mare Nostrum 2000. u Monte Carlu. Nicole, čiji je otac bio trgovac u Togu, u zapadnoj Africi, priznala je da je bila uzbuđena i polaskana pažnjom. Njihova veza postala je najbolje čuvana tajna monegaškog društva. Iako su oboje prisustvovali događajima na crvenom tepihu i družili se s poznatim i slavnim osobama, većina Albertovih bliskih ljudi nije ništa znala to toj vezi. S vremenom strasti je nestalo, a njihva veza se približila kraju, no netom prije prekida Nicole je otkrila da je trudna. Nicole je rodila Alexandrea u kolovozu 2003., a u prosincu te godine Albert je službeno priznao Alexandrea kao svog sina, rekla je Nicole za Paris Match.

Skoro dvije godine držala se daleko od očiju javnosti, no javno je progovorila 2005. godine, mjesec dana nakon smrti Albertovog oca, Rainiera III. U intervjuu u rujnu Nicole kaže da je to učinila jer je došlo do problema s dobivanjem dokumentacije koja dokazuje da je Albert priznao Alexandrea kao svog sina, što je željela ispraviti.

6. srpnja 2005., manje od tjedan dana prije nego što je okrunjen 12. srpnja, princ je službeno preko svog odvjetnika potvrdio da je Alexandre njegov sin. Sljedeće godine je potvrdio da je i otac kćeri Jazmin Grace Grimaldi, koja je rođena van braka 1992. godine. Albert se trenutno suočava s tužbom za utvrđivanje očinstva još djeteta rođenog u ranim godinama njegove veze s princezom Charlene. Anonimna 34-godišnja žena, koja ne može biti imenovana iz pravnih razloga tvrdi da je imala strastvenu aferu s Albertom, što je dovelo do rođenja njihove kćeri, čije je ime također povjerljivo, 4. srpnja 2005.

Ta vijest o tužbi za očinstvo pojavila se malo prije nego što je princeza Charlene otišla iz Monaka u svoju rodnu zemlju, Južnu Afriku. Ondje se nalazi posljednjih nekoliko mjeseci i liječi se od teške upale sinusa koja joj onemogućuje putovanja i povratak u Monako.