posljednje zbogom

Aki je zauvijek otišao, no sjećanja ostaju: Kolege i prijatelji o njemu imaju samo lijepe riječi, evo po čemu će ga pamtiti

27.01.2022 u 23:05

Bionic
Reading

Aki Rahimovski pokopan je u četvrtak u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a njegove kolege i prijatelji imaju samo lijepe riječi o velikom glazbeniku čiji iznenadni odlazak je mnoge duboko potresao, a Gulliano je otkrio i jednu anegdotu o Akiju

Obitelj, prijatelji, kolege oprostili su se danas na zagrebačkom Mirogoju od legendarnog pjevača Akija Rahimovskog. Među okupljenim mnoštvom rijetko tko je mogao zadržati suze, a među više stotina onih koji su poželjeli odati počast glazbenoj legendi bili su i Akijeve kolege i prijatelji koji svi redom imaju samo lijepe riječi o njemu.

'Aki je bio ljudina, prije svega. Baš veliko srce, emocionalan, baš onako kakav čovjek treba biti. Iskren i veliki umjetnik', rekao je Neno Belan za In Magazin o legendarnom pjevaču.

Lijepe riječi o Akiju ima i Ivana Plechinger. 'Ono zbog čega sam ga posebno cijenila, Aki nikada nije glumio da je zvijezda. On je bio stvarno jedan od nas. Moj je osjećaj kao da je kraj neke ere s njegovim odlaskom. Čovjek je bio toliko srce, tolika energija. Jako sam ga voljela i nisam u tome usamljena, hvala mu za sve što nam je svima dao,' rekla je Ivana za In Magazin.

  • +89
Sprovod Akija Rahimovskog Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Nikša Bratoš istaknuo je kako je Aki uvijek bio prepun energije i entuzijazma, a na pitanje In Magazina kakav je bio izvan pozornice, Nikša kaže: 'Slično kao i na pozornici, sto posto čovjek. Uvijek raspoložen za druženje, uvijek raspoložen za pomoći ako nekome treba, bez ikakvog odavanja dojma vlastite veličine'.

'Pamtit ću ga prvenstveno kao jako dobrog čovjeka i poslije toga naravno kao vrhunskog glazbenika, šoumena, pjevača i kolegu s kojim sam zapravo započeo profesionalnu karijeru,' rekao je Ivica Pađen.

Sprovod Akija Rahimovskog Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Dino Jelusić posebno pamti svoj zadnji susret s Akijem jer su tada zadnji put pjevali zajedno, a priznaje kako je uvijek imao tremu pri susretu s njim.

Guliano se pak od Akija oprostio u svojoj radijskoj emisiji koju vodi na Radio Dalmaciji oprostio i tom prilikom se ispričao anegdotu koje je doživio s Akijem.

'Završi nama koncert i odemo u hotel, jer nas sutradan opet čeka koncert, a u hotelu odlučimo popiti jednu putnu prije spavanja. Ekipa je bila Aki, Massimo, Arsen Dedić, Kaliopi, Oliver i moja malenkost. Odjednom bubne Aki: 'Sutra mi je rođendan'. "Naravno, putna se pretvori u maraton. Išli smo spavati iza tri sata, a čovjek se dignuo u sedam ujutro, otišao na pazar po spizu, zabavljao je sve na pazaru do 10 sati, a onda se vratio s kombijem punim namirnica. U hotelu je zamolio da mu posude kuhinju i spremao je makedonska jela, a napravio je gozbu za cijeli hotel. Zabavljao nas je toliko da smo skoro tu večer zakasnili na koncert. Eto, takav je bio Aki. Dragi, nastavi gore zabavljati ekipu, falit ćeš nam jako, jako', ispričao je Guliano.

  • +9
Aki Rahimovski Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL