odlazak legendarnog pjevača

Tko bi tada rekao: Prije pet godina Aki Rahimovski pjevao je istu makedonsku pjesmu uz koju je danas ispraćen

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 27.01.2022 21:05
  • Objavljeno 27.01.2022 u 21:05
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Danas je na zagrebačkom Mirogoju pokopan legendarni pjevač Aki Rahimovski. Tijekom ispraćaja koji je okupio nekoliko stotina ljudi svirala je makedonska pjesma 'Zašto si me rodila, majko'. Istu tu pjesmu pjevao je sam Aki prije pet godina tijekom HRT-ove glazbene emisije 'A strana'

Prije pet godina Aki Rahimovski gostovao je u HRT-ovoj glazbenoj emisiji 'A strana' tijekom koje otpjevao makedonsku pjesmu 'Zašto si me rodila, majko' i zaradio gromoglasan pljesak publike. Nitko tada nije znao da će mu upravo ta pjesma, pet godina kasnije svirati na posljednjem ispraćaju. Bio je to tada još jedan sjajan nastup i glazbeni užitak za njegove obožavatelje tijekom kojega je otpjevao i pjesme 'Bitola' te 'Kako što e taa čaša'.

Danas je makedonska pjesma 'Zašto si me rodila, majko' zasvirala na Mirogoju, i umjesto pljeskom, bila je popraćena suzama dok je mnoštvo ispraćalo i upućivalo posljednji pozdrav legendarnom glazbeniku i frontmenu Parnog valjka.

Na posljednjem ispraćaju uz sliku na njegovu odru pisalo je: 'Tužna je naša ulica otkad nisi tu... jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju', stihovi iz popularne pjesme Parnog Valjka 'Moja je pjesma lagana'. Akijev lijes postavljen je na odar pokriven nacionalnom zastavom Sjeverne Makedonije. Aki je ispraćen uz svoje dvije omiljene makedonske pjesme, a jedna je bila upravo 'Zašto si me majko rodila'. Zatim je povorka ispraćena sa stihovima pjesme 'My way' Franka Sinatre, te 'I'm sailing' Roda Stewarta, Akijevog omiljenog pjevača.

Sprovod Akija Rahimovskog

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Inače, Aki je sve do 19. godine živio u Skopju, nakon toga se preselio u Zagreb, a zadnjih šest godina živio je u Novom Mestu, gradiću u Sloveniji gdje je iznenada i preminuo prošle subote.

  • +89
  • +86

Sprovod Akija Rahimovskog

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!