emotivan govor

Na posljednjem Akijevom ispraćaju Hus se potpuno slomio: 'Stalno mislim o toj prokletoj suboti. Mislim, je li moglo biti drugačije'

27.01.2022 u 18:05

Bionic
Reading

Sprovod Akija Rahimovskog okupio je danas veliki broj onih koji su na zagrebački Mirogoj legendarnom pjevaču došli reći posljednje zbogom. Od frontmena Parnog valjka oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i suradnici, a vrlo emotivan govor održao je Husein Hasanefendić Hus, gitarist benda i blizak Akijev prijatelj

Aki Rahimovski je iznenada preminuo prošle subote u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je posljednjih godina živio. Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti nikoga nije ostavila ravnodušnom, a sprovod održana na zagrebačkom Mirogoju okupio je više stotina onih koji su poželjeli odati počast glazbenoj legendi. Na posljednjem ispraćaju uz sliku na njegovu odru pisalo je: 'Tužna je naša ulica otkad nisi tu... jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju', stihovi iz popularne pjesme Parnog Valjka 'Moja je pjesma lagana'.

Akijev lijes postavljen je na odar pokriven nacionalnom zastavom Sjeverne Makedonije. Ispraćen uz svoje dvije omiljene makedonske pjesme. Prva je bila 'Zašto si me majko rodila'. Zatim je povorka ispraćena sa stihovima pjesme 'My way' Franka Sinatre, te 'I'm sailing' Roda Stewarta.

  • +89
Sprovod Akija Rahimovskog Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Na Akijevom posljednjem ispraćaju vrlo emotivan govor održao je gitarist benda i blizak Akijev prijatelj, Husein Hasanefendić Hus, koji emocije i suze nije mogao suspregnuti.

'Stalno mislim o toj prokletoj suboti. Mislim, je li moglo biti drugačije. Aki je udisao život punim plućima. Živio je barem 2-3 života. Takva osobnost, morala je otići uz veliki prasak, kao supernova. Bio je i paun i klaun, sve što je trebalo. Davao je sve za lica ispred nas, za publiku. Kad je pjevao tugu, svi su tugovali, kad je pjevao sreću, svi su plesali. Bio je to vlak koji nije stajao. Uvijek je išao. On je bio naša lokomotiva i sad mi je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Putovali smo brzo, prijatelju, i bez stajanja, kad dođe vrijeme nema kajanja. Nadam se samo da je sada spokojan i da je našao mir koji je tražio, rekao je uplakani Hus nakon čega su suze krenule brojnim okupljenima jer je na razglasu izvedena Akijeva pjesma 'Za malo nježnosti.'

Vidno shrvani Hus uputio oprostio se od Akija Rahimovskog Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban/Pixsell

Osim Husa govor je održala i Akijeva kćer Edina i svojim riječima i posljednjim pozdravom s tatom mnoge dirnula i rasplakala. UZ Edinu bio je Kiki Rahimovski koji je suze skrivao iza tamnih, sunčanih naočala.

Sprovod Akija Rahimovskog Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Uz obitelj, sadašnje i nekadašnje članove benda Parni valjak i njihovog menadžera posljednje zbogom voljenom Akiju Rahimovskom došla su mu reći brojna poznata lica iz svih područja društvenog života. Bili su ondje Zlatan Stipišić Gibonni, Nikša Bratoš, Dubravko Šimenc, Dino Jelusić, Goran Penava Pišta, Elizabeta Gojan, Lea Dekleva s nekadašnjim menadžerom benda Nenadom Drobnjakom, Nina Badrić, članovi benda Psihomodo Pop, Aerodrom, Zdravko Šljivac, Neno Belan i brojni drugi.

POSLJEDNJE ZBOGOM

[FOTO] More emocija, tihi jecaji i suze: Obitelj, članovi benda i prijatelji se oprostili od Akija Rahimovskog

Pogledaj galeriju

Komemoracija za Rahimovskog održat će se u petak, 28. siječnja, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog za najuži krug kolega i prijatelja.