BILLBOARDOVA TOP LISTA

Znate li tko su glazbenici s najvećom zaradom?

12.03.2012 u 18:42

Bionic
Reading

Billboard je izračunao koliko su najveće glazbene zvijezde zaradile u protekloj godini te su sastavili listu od 40 ljudi koji najviše zarađuju, na čijem se vrhu nalazi mlada zvijezda countryja Taylor Swift

Rasprodana turneja Taylor Swift Speak Now pomogla joj je da u protekloj godini zaradi 29,8 milijuna dolara, a od zarade na albumima te autorskim pravima na pjesmama koje sama piše zaradila je još nekoliko milijuna, što je s ukupno 35,7 milijuna dolara čini pjevačicom s najvećom zaradom u SAD-u u protekloj godini. U taj iznos nisu uračunati sponzorski ugovori, kao ni zarada izvan SAD-a.

Na drugom mjestu nalazi se U2 sa 32 milijuna dolara, a od svih na listi oni su prodali najmanje albuma i pjesama u 2011., no najveći dio zarade donijela im je uspješna zadnja turneja. To samo potvrđuje činjenicu da bendovi danas najviše zarađuju od koncerata.

Country zvijezda Kenny Chesney nalazi se na trećem mjestu, a Lady Gaga na četvrtom sa 23,3 milijuna dolara, i to zahvaljujući jako dobroj prodaji singlova i albuma, ali i uspješnoj turneji. Peto mjesto zauzeo je reper Lil Wayne, a na šestom Sade koja se prvi put u deset godina uputila na američku turneju.

Na sedmom je mjestu Bon Jovi sa zaradom od 19,8 milijuna dolara, također zahvaljujući turneji te prodaji od albuma s najvećim hitovima. Celine Dion na osmom je mjestu sa 14,6 milijuna dolara. Na devetom je mjestu country pjevač Jason Aldean, a na desetom Adele sa 13 milijuna dolara, prvenstveno zahvaljujući sjajnoj prodaji albuma '21'.