ANĐA MARIĆ:

'Živim sa sinom u novom stanu i puna sam nade'

16.12.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Pjevačica Anđa Marić uzela je dugu stanku od glazbe. No na uvjeravanje suradnika vratila se pjevanju singlom 'Mala pauza'. Lijepa Anđa prepuna je nade i sve inspirira svojom lepršavom životnom filozofijom - živi dan po dan…

Vratila si se glazbi; daje li ti ona vjetar u leđa?
Apsolutno. Napokon mogu govoriti u medijima o svom radu, a ne o svom čemeru i jadu. Kad sam vidjela koliko viewa na YouTubeu ima pjesma 'Mala pauza', nisam mogla vjerovati. Kada mi je prije godinu dana prijatelj došao u Ljubljanu i rekao da razmislim o tome da se vratim pjevanju, rekla sam mu da je to nemoguće. Vikala sam da ne priča gluposti, jer može vidjeti u kakvom sam stanju. Kada smo krenuli snimati, bila sam očajna. Nisam si uopće zvučala kao ja. Moja motorika nije bila kao nekada. Nisam mogla normalno govoriti, a kamoli pjevati. Mučila sam se i bila nezadovoljna. No uz strpljenje i vjeru, uspjela sam.


Nedavno si nam pričala o tome da si odbacila štap; kakvo ti je zdravstveno stanje danas?
Ne želim pričati o tome jer je to trenutna stvar. Sve se mijenja kao vlaga u zraku. Nekad sam super, a nekada jako loše.

Nedavno si proslavila 38 godina. Imaš li osjećaj da si u najboljim godinama?

Ne mogu vjerovati koliko sam ih sakupila. Nedavno sam imala fotosession za jedan frizerski brend. Pitala sam cure koje su uz mene pozirale koliko imaju godina i ostala u šoku kad su rekli da imaju 20 godina. Mislila sam si da im mogu biti mama. Stvarno mislim da sam ostala u nekoj razvojnoj fazi i baš mi je lijepo.

Druge pjevačice rado se razgolite na sceni; hoćeš li možda i ti?
Drago mi je vidjeti da popušta taj grčevit stav da svi moraju biti mladi. Kad vidim kako neke žene izgledaju u 45. godini u badiću, ostanem bez riječi. Što se mene tiče, ne želim se razgolititi na pozornici jer se bavim prvenstveno glazbom. Ne mislim svoju publiku hipnotizirati erotikom. Nisam nikada imala tu potrebu, a mislim da ni neću.

Što si želiš u 2015. godini?
Nekidan sam ležala u krevetu i shvatila da sam sretna. Shvatila sam da ne trebam novogodišnje odluke, jer sam ih sve napravila. Živim sa sinom u novom stanu i puna sam nade.

Jesi li našla zajednički jezik s bivšim partnerom?
Nisam. 22. prosinca imam s njim novo ročište u Sloveniji, ali više se ne zamaram time. Imam puno pozitivnih stvari koje me okružuju.