DIO IZVOĐAČA 8.6. U MOČVARI

Zbog nedostatka novca otkazuje se Rokaj Fest

19.05.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Rokaj Fest, na veliku žalost organizacijskog tima, neće se održati u predviđenom obliku i s najavljenim line upom. Nezadovoljavajuća prodaja ulaznica uzrokovana, očito, teškom financijskom situacijom u zemlji, dovela je do otkazivanja postojećeg koncepta festivala

‘Rokaj Fest tim pokušao je na sve načine spasiti ovogodišnji festival, prilagođavajući i smanjujući raznim akcijama već ionako prilično nisko postavljenu cijenu ulaznice, no i takvi potezi nisu se pokazali učinkovitima’, stoji u službenom priopćenju organizatora Rokaj Festa.

Ulazeći u proces vraćanja Rokaj Festa na regionalnu festivalsku mapu, organizacijski tim imao je u vidu dugogodišnji proces kojim bi se festival iz godine u godinu dizao, svake godine sa sve upečatljivijom postavkom izvođača, kao i popratnim sadržajima.

‘Financijski smo bili spremni na gubitke, kako ove, tako i u narednim godinama, no uz uvjet da publika prepozna ideju, želju i prihvati festival kao nešto potrebno ovom gradu i državi. To se, nažalost, nije dogodilo, pa smo odlučili biti iskreni prema sebi, našim partnerima i publici, i reći da projekt u zamišljenom obliku jednostavno ove godine nije uspio. Festival je trebao biti realiziran kao veliki događaj, u dva dana s tri pozornice, ogromnom produkcijom i preko 30 izvođača. Održati takav festival uz ipak nedovoljan interes publike bilo bi porazno, prije svega za izvođače, za publiku koja ne bi dobila od Rokaja ništa od onoga što smo predvidjeli dati, te na koncu za nas same. Financijski udarci koje smo pretrpili donošenjem ovakve odluke su ogromni, no smatramo da je to jedino fer prema našoj publici i partnerima’, navode organizatori.

‘Moglo se ići smanjivati produkciju, broj pozornica, otkazivati pojedinim izvođačima, ali to onda ne bi bilo fer prema ikome, niti bi to bio Rokaj kakav smo zamislili. Duboko smo vjerovali da ovakav program, uz ovako pristupačne cijene ulaznica, može proći, no nažalost, kriza je izgleda ipak preduboka’, priznaju organizatori te dodaju:

‘Kako je Rokaj prema svojoj publici uvijek bio otvoren i krajnje iskren, tako i ovoga puta nismo htjeli zamotavati istinu u razne tehničke razloge otkazivanja, bolesti izvođača ili nešto treće. Istina je da ovogodišnji program na postavljenoj lokaciji i uz izrazito povoljne cijene ulaznica nije pobudio dovoljan interes za realizaciju festivala.’

SLAYER, MASTODON I GOJIRA U DVORIŠTU MOČVARE
No organizatori su odlučili publici ponuditi barem dio predviđenog programa Rokaj Festa, te navode: ‘Da ostanemo fer do kraja, proveli smo sate i dane razgovarajući s izvođačima i dijelom naše publike u cilju nuđenja barem dijela programa koji je trebao biti na Rokaju. Taj dio je paket Slayer / Mastodon / Gojira, koji će nastupiti u Dvorištu Jedinstva / Močvare u petak 8. lipnja. S punim setovima, ova tri benda ponuditi će paklenu višesatnu zabavu onima koji preferiraju takav zvuk i koji su svoje Rokaj ulaznice i kupili zbog tih bendova. Nakon te furiozne svirke u Dvorištu, u klubu Močvara biti će nastavljen program u formi metal after partyja, uz nekoliko žestokih domaćih bandova čija imena ćemo objaviti uskoro.’

POVRAT NOVCA
Svi kojima taj program nije dovoljno privlačan, dobit će, naravno, povrat novca za svoje Rokaj ulaznice.

Povrat novca, isključivo na prodajnim mjestima gdje su one kupljene, počinje u petak, 25. svibnja, i traje 10 dana, zaključno s nedjeljom 3. lipnja navečer. Svi koji imaju dnevne ulaznice za četvrtak ili festivalske ulaznice, moći će ostvariti povrat novca u iznosu koji su platili za ulaznicu.

Oni koji su svoje ulaznice kupili tijekom trajanja Records Store Day akcije, novac mogu dobiti isključivo na prodajnim mjestima gdje je akcija ostvarena, na način kako je paket i kupljen, dakle četiri ulaznice trebaju biti vraćene za dobivanje 690 kn. Podsjećamo, tijekom trajanja RSD akcije za tri kupljene ulaznice, četvrta je bila gratis.

Kupci ulaznica na štandu u Avenue Mallu svoj povrat novca mogu ostvariti u Tvornici Kulture.

Oni s dnevnim ulaznicama za petak ili festivalskim ulaznicama, koji žele 8. lipnja na Slayer/Mastodon/Gojira paket, ulaznicu ne moraju vraćati, već im ona vrijedi za ovaj koncert.

Ako, pak, ovaj program ne smatraju dovoljno zanimljivim, također mogu svoje ulaznice vratiti na prodajnom mjestu gdje su kupljene i dobiti natrag puni iznos.

NOVE ULAZNICE ZA 8. lipnja

Oni koji do sada nemaju ni jednu verziju Rokaj Fest ulaznica, a zanima ih koncert Slayer / Mastodon / Gojira, moći će, od ponedjeljka, 21. svibnja, kupiti nove jedinstvene ulaznice po cijeni od 190 kn na službenim prodajnim mjestima Rokaja.

Koncert u Dvorištu Jedinstva / Močvare bit će limitiranog kapaciteta.

Rokaj Fest, kao svojevrsnu ispriku fanovima nudi i ostale mogućnosti:

Svi oni s kupljenom Rokaj kartom mogu idućeg tjedna, od ponedjeljka do petka, u Tvornici kulture kupiti ulaznicu za Kyuss Lives! koncert 30. svibnja, za samo 120 kn (trenutna cijena je 150 kn). Ta pogodnost ostvariva je samo na prodajnom mjestu Tvornice kulture i ograničena je na prvih 200 zainteresiranih.

‘Rokaj fest još se jednom zahvaljuje svima koji su ga podržali u nastojanju da se s orginalno zamišljenim konceptom vrati na scenu. Hvala svim izvođačima, medijima na nesebičnoj podršci, sponzorima i brojnim udrugama koje su stale uz nas. Nažalost, planirani povratak nije uspio i koncert u Dvorištu Močvare 8. lipnja je pokušaj da barem na jedan dan publici priuštimo okus Rokaja’, zaključili su ogranizatori Rokaj Festa.