SVE ŠTO STE IKADA ŽELJELI ZNATI

Zbirka bizarnih detalja iz života Margite Stefanović

  • Autor: D.Jagatić
  • Zadnja izmjena 28.09.2012 13:17
  • Objavljeno 28.09.2012 u 13:17
Lidija Nikolić

Lidija Nikolić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ivan Miljojković

Sinoć je u Vip clubu predstavljena knjiga o Margiti Sefanović - Magi 'Osećanja. O. Sećanja' književnice i spisateljice Lidije Nikolić. Oko 40 minuta hvalospjeva i idolopoklonstva spram Magi. A takva je i knjiga od 500 stranica u kojoj se nalaze i najbizarniji detalji iz njezinog života

Unatoč dugogodišnjem spisateljskom stažu, velikom broju izdanja i scenarija za TV serije, radiodrama, priča za djecu, prijevoda itd., gospođa Nikolić je odlučila svoje najnovije djelo u cijelosti posvetiti pokojnoj klavijaturistici grupe Ekatarina Velika. Njezine najbolje prijateljice sa kojom je odrastala i uz koju je bila do smrti. U iznenađujuće punom Vip clubu, sinoć je u formi monodrame predstavljena biografija 'Osećanja. O. Sećanja'. Da je kojim slučajem naišao kakav neupućeni gost, vjerojatno bi pomislio da je riječ o misi zadušnici ili, u najboljem slučaju, nekoj vrsti psihoterapije.

Nakon desetominutnog gledanja u ekran na kojem se nalazila fotografija Margite Stefanović, na scenu je izašla Lidija Nikolić i počela patetičnu priču o svom poznanstvu sa Magi u periodu kada su obje imale oko tri godine. Niz pretjerano naglašenih detalja u komunikaciji dvije djevojčice i očigledna emotivna povezanost Lidije s Magi. Potom niz priča iz života bez potrebnih pojašnjenja i uz glazbene prekide, prepričavanja zajedničkog igranja te ponovno stare fotografije malene Magi. Naime, Nikolićeva se prisjeća kako je pronašla u podrumu kutiju s njezinim stvarima te se, prekapajući je, prisjeća svega i svačega iz njezinog i njihovog života. Nakon 40 minuta prilično dosadnih detalja iz života malene Margite, monodrama završava crkvenom glazbom uz gledanje crno-bijelih fotografija Magi u crkvi (???). Kraj!

Takvo dizanje u nebesa i takvo idolopoklonstvo vjerojatno nije doživio ni sam Elvis. Apsolutno pretjerano bez ipak očekivanih detalja iz njezinog života kao glazbenice i članice grupe Ekatarina Velika. I knjiga od 500 stranica sadrži nevjerojatnu količinu bizarnih detalja. Od domaćih zadaća iz prvog razreda osnovne škole i vježbanja pisanja slova A, pa preko kulinarskih recepata, zapisa na papirićima, set lista, osmrtnica i valjda svih intervjua koje je ikada ikome dala.

Klavijaturistica grupe Ekatarina Velika, Margita Stefanović – Magi, bez sumnje je bila lijepa, šarmantna i talentirana, međutim, knjiga 'Osećanja. O. Sećanja' može samo poslužiti kao osobna biblija Lidije Nikolić i vodič kroz sjećanja na najbolju prijateljicu. Zanimljivo je da je ovo već drugo, prošireno izdanje, pa stoga očito postoji dovoljna količina ljudi koji su Margitu očigledno jednako toliko obožavali te će ih ova knjiga još više približiti njezinom život i pretvoriti ih u prave, strastvene fetišiste.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi