NA OTOKU ŠIPANU

Završila ljetna škola filma

15.08.2014 u 20:13

Bionic
Reading

Jedanaesta Ljetna škola filma - Šipan 2014. koja se proteklih desetak dana održavala na otoku Šipanu, završila je s radom

Ove godine u produkciji Mira Bronzića i Nilsa Neuberta Ljetna škola filma bila je podjeljenja u tri radionice - fotografsku, animatorsku i radionicu dokumentarnog filma.

Fotografsku radionicu vodio je slovenski fotograf Mirko Bijuklič, a sudionici su se na svojoj izložbi predstavili nizom portreta i zanimljivih motiva iz Šipanske luke.

Animatorsku radionicu vodili su Sandra Malenica i Hrvoje Selec iz filmskog kretaivnog studia 'Vanima' iz Varaždina. S mladim animatorim su premijerno prikazali šesti i pol minutni animirani crtani film 'Dobro došli na Šipan' koji na duhovit način govori o odnosu turista i domaćih ljudi na Šipanu.

Oni najstariji okupili su se u radionici dokumentarnog filma pod vodstvom Petre Seliškar, Branda Ferro i Nikole Kapidžića. Predstavlajujući svoje portrete te kroz zanimljivu video i audio šetnju Šipanskom lukom dočarali su kako izgledaju tračevi u jednom malom mjestu i otoku kao što je Šipan. Tome u prilog ide i sam naslov filma – 'I klupe imaju uši'.

Proteklih deset dana Šipanci i njihovi gosti su mogli uživati u čitavom nizu zanimljivih filmski večer i ostalih popratnih programa. Tako su u otvorenom kinu 'Ispod starog platnja' prikazani filmovi 'Mama Europa', 'Visoka modna napetost', 'La grande belezza' 'Zoran, moj nećak idiot' te 'Kapetan Mikula mali'. Predstavljen je Dubrovnik film festival djece i mladih zemalja Mediterana – Duff.

Kao predprogram filmskim večerim projicirani su animirani filmovi filmsko kreativnog studia 'Vanima'