PJESMA S LAGERA

Zaradio 80 tisuća dolara izbacivši jedno slovo

24.05.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Posljednji album izdali su u ljeto prošle godine, no pravi hit nisu izbacili već godinama, ali to boy bendu The Backstreet Boys nije prepreka da masno zarađuju kao na vrhuncu slave devedesetih godina prošlog stoljeća

Švedska online trgovina iskeširala je nevjerojatnih 150 tisuća svakom članu benda kako bi otpjevali prepjevanu verziju pjesme 'Larger Than Life' u njihovoj reklami. Pored tih 750 tisuća dolara za angažman u spotu, Šveđani su Brianu Littrellu platili dodatnih 80 tisuća dolara za obradu pjesme koja se svodi, vjerovali ili ne, na izbacivanje jednog slova 'r'. Doduše, nekoliko puta.

U originalu 'Larger Than Life', što bi označavalo neko uzvišeno ili posebno stanje, stih je prepjevan u 'Lager Than Life', što bi značilo, hm, skladište ili zalihe života?!

Radnja reklamnog spota odvija se u skladištu švedske online trgovine pa možemo samo nagađati da švedska igra riječi treba ukazati na posebnost njihovog skladišta ili zalihe. Naime riječ 'lager' na švedskom upravo znači skladište, zalihe, a moglo bi se reći i magazin.