FILM O HOKEJU I MEDVJEDIMA

Zagrebački Medvjedi osvanuli na velikom platnu

12.09.2014 u 17:31

Bionic
Reading

Sinoć je u prepunoj dvorani zagrebačkog kina Europa prikazan dokumentarni film 'O hokeju i Medvjedima' redatelja Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza

Zagrebačkoj premijeri nazočili su hokejaši Medveščaka svih generacija te brojne poznate osobe: Vinko Brešan, Antonio Nuić, Boris T. Matić, Mirna i Igor Zidarić, Nika Fleiss, Siniša Cmrk, Martina Podgorski, Asja Petersen i mnogi drugi.

Film 'O hokeju i Medvjedima' sniman je od 2009, a govori o uspjesima zagrebačkog hokeja kroz priču o KHL-u Medveščak Zagreb, od njegova osnivanja 1961. do danas. Osim povijesnog presjeka, filmom se pomoću svjedočenja ključnih pojedinaca iz prošlosti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti Medvjeda, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.

Film je nastao u produkciji Propeler filma te koprodukciji Al Jazeere Balkans i Zagreb filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Režiju i kameru potpisuju Josip Ivančić i Radislav Jovanov Gonzo te uz Antonija Nuića potpisuju i scenarij filma.

Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, a montažeri Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl. Na redovnom repertoaru kina bit će od petka 12. rujna.

Nakon projekcije filma predstavljena je i knjiga 'Medveščak u KHL-u, najbolje fotografije iz prve KHL sezone' fotografa Igora Šobana.

Njegove fotografije svakodnevno se objavljuju na stranicama vodećih domaćih i regionalnih tiskanih i internetskih medija, a trenutke koji obilježavaju Medveščak snima od 2011. Upravo su ga ti 'ledeni' trenuci i naveli da objavi svoju prvu knjigu fotografija.

I film i knjiga uvod su u veliko otvorenje druge sezone zagrebačkih Medvjeda u KHL-u, a ona počinje u nedjelju 14. rujna utakmicom protiv ruskog Sjeverstalja Čerepoveca u 17.45.