ORGANIZATORI T-MOBILE INMUSIC FESTIVALA:

Zagrebački holding donosi odluke na štetu grada Zagreba

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.05.2011 20:25
  • Objavljeno 31.05.2011 u 19:24
T-Mobile Inmusic festival

T-Mobile Inmusic festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: T-Mobile INmusic festival

Unatoč jednoglasno donesenoj preporuci Odbora za kulturu Skupštine Grada Zagreba, Zagrebački holding na čelu s predsjednikom uprave Ivom Čovićem odlučio je postupiti sasvim suprotno i onemogućiti održavanje nultog dana festivala T-Mobile InMusic. Nakon što je svoju odluku za tportal objasnio glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro, reagirali su i organizatori T-Mobile InMusic festivala

Nakon objašnjenja koje je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro dao za tportal, reagirali su ponovno i organizatori festivala, čiju reakciju prenosimo u cijelosti:

Povodom izjave glasnogovornika Zagrebačkog holdinga g. Vire dane za tportal moramo ukazati na nekoliko bitnih tvrdnji sadržanih u njegovoj izjavi:

1)Gospodin Viro nije odgovorio na ključno pitanje, a to je - odakle Zagrebačkom holdingu legitimitet da se stavlja iznad zastupnika zagrebačke skupštine i da ignorira odluke Odbora za kulturu skupštine koja je osnivač ZG holdinga?

2)Tvrdnja da je festival komercijalna priredba sadržava u sebi vrijednosnu ocjenu koju g. Viro i uprava Zagrebačkog holdinga mogu privatno svakako imati, ali nemaju mandat da s pozicija svojih privatnih ocjena donose odluke na štetu grada Zagreba. Značaj INmusic festivala ocijenilo je relevantno tijelo gradske skupštine, ocijenili su zastupnici skupštine koja je osnivač Zagrebačkog holdinga. Ako gospodin Viro želi donositi odluke zasnovane na vrijednosnim procjenama, on se treba kandidirati na izborima te kao eventualno izabrani zastupnik procjenjivati što zaslužuje potporu, a što ne. Njegova izjava je jednostavno potvrda da gospoda iz Zagrebačkog holdinga ne razumiju demokratsku legitimaciju niti ulogu javnog komunalnog poduzeća. Javno komunalno poduzeće nije, niti može biti profitno orijentirano. Kada bi to bilo tako, mnogi građani bi ostali bez komunalnih usluga jer mnoge od njih su, s profitne točke gledišta, neisplative. Odvoz smeća iz ulice na rubu grada sigurno nije profitno isplativo. Zbog toga gradovi i osnivaju javna komunalna poduzeća da zadovolje javni interes koji je iznad profitnog interesa. Cjelogodišnje održavanje sportsko zabavnog kompleksa Jarun sigurno nije profitno isplativo, pa očekujemo da Zagrebački holding počne naplaćivati svako kupanje, šetanje, rolanje, roštiljanje, na Jarunu. Gospodin Viro je izjavom 'Mi sve, pod istim uvjetima, naplaćujemo kako građanima tako i drugim poslovnim subjektima' upravo to najavio. O javnom interesu nekog grada mogu odlučivati samo izabrani predstavnici građana. Bar je to tako u demokraciji.

3)Gospodin Viro navodi kao argument da su sami u financijskim problemima, čemu sigurno nije uzrok činjenica da prošle godine nisu naplatili najam zemljišta kada su isto tako bili u financijskim problemima, i zbog toga ne može i ne smije ispaštati javni interes.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi