4. SIJEČNJA, 19 SATI

'Vojvotkinja' otvara Art-kino Grič

04.01.2012 u 15:59

Bionic
Reading

U srijedu, 4. siječnja 2012. u 19 sati, premijerom Oscarom nagrađene britanske ljubavne drame 'Vojvotkinja' otvara se program art-kina Grič u Jurišićevoj 6

Kino Grič je kao repertoarno kino zatvoreno 2005. godine, a otad su se u njemu povremeno održavale filmske projekcije i druga kulturna događanja. Od 4. siječnja 2012., u njemu će se redovito prikazivati filmovi u dva večernja termina (19 i 21 sat) i to isključivo neholivudski repertoar s naslovima iz europske, svjetske i nezavisne američke kinematografije.

U dvoranu se vraćaju originalni kino-stolci, a napravljen je i novi, izravni bočni ulaz u kino. Programski voditelj je filmski kritičar i urednik Goran Ivanišević, a projekt Art-kina Grič vodi udruga Kulturni klub.

Film 'Vojvotkinja' redatelja Saula Dibba donosi priču o mladoj aristokratkinji iz 18. stoljeća, pretkinji princeze Diane, koja ubrzo nakon udaje spoznaje da njezin stariji suprug od nje želi samo nasljednika.

Osim Oscara za kostimografiju, film je osvojio i nagradu BAFTA za kostimografiju te bio nominiran za Zlatni globus (Ralph Fiennes) i Europsku filmsku nagradu po glasovima publike. Uz Fiennesa, u filmu glume Keira Knightley, Charlotte Rampling, Dominic Cooper, Hayley Atwell, Simon McBurney i drugi.