NAGRADNJAČA

Vodimo vas na koncert Amire Medunjanin

02.04.2013 u 08:21

Bionic
Reading

Amira Medunjanin, Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku i jedna od najpoznatijih interpretatorica te tradicionalne bosanske glazbe, nastupit će u Vip Clubu u Zagrebu četiri dana zaredom, 10., 11., 12. i 13. travnja, s početkom u 21 sat.

Nakon gostovanja na Danima bosanskohercegovačkog filma, prije nešto više od godinu dana, iznimna je čast najaviti prve solističke koncerte ove vrsne interpretatorice sevdalinki, koju nerijetko uspoređuju s legendarnom jazz pjevačicom Billie Holiday.

Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi. Sa sevdalinkom je Amiru prvi put upoznala majka. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine, dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu.

Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu te 'uzburkavajući' uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja po dvije ulaznice za svaki koncert!

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Dvije ulaznice za koncert 10. travnja osvojila je Arijana Stojanov.

Dvije ulaznice za koncert 11. travnja osvojila je Ana Livun.

Dvije ulaznice za koncert 12. travnja osvojila je Snježana Vidović.

Dvije ulaznice za koncert 13. travnja osvojila je Ivana Zrinjski.