NAGRADNJAČA

Vodimo vas na 'Indexe i prijatelje'

22.09.2015 u 13:40

Bionic
Reading

Koncertni spektakl 'Indexi i prijatelji – da sam ja netko' i hommage kultnom sarajevskom bendu Indexi održat će se u Vatroslavu Lisinskom 28. rujna. Tim će nastupom početi mini turneja u sklopu koje će nakon Zagreba koncerti biti održani u Beogradu te Novom Sadu, a tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice

Inicijator projekta i glavni producent koncerata posvećenih legendarnim Indexima, Tomislav Kašljević, u Zagrebu okuplja glazbenike i članove Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje od 2007. I ove godine nastupit će brojni štovatelji i prijatelji grupe te nekadašnji članovi Indexa.

Jedan od njih je Massimo, a on je uz glazbu Indexa, kaže, prvi put otkrio što je to konceptualni album.
'Album 'Modra rijeka' s recitacijama Filipa Šovagovića je na mene ostavio duboku brazdu emocija koja traje i dan danas. Kada se sudjeluje na koncertu posvećenom Indexima, tek tada se počinje shvaćati koliko su dobrih pjesama napisali Slobodan Kovačević, Davorin i ostali. Kad god imam priliku pjevati nešto od Indexa, ne propuštam je', izjavio je Massimo.

Njegov pulen i pobjednik showa 'X Factor Adria' Amel Ćurić tvrdi da su Indexi prvi počeli eksperimentirati s glazbom koja spaja nespojivo.
'Njihov poseban glazbeni izričaj nitko nikada neće nadmašiti. Svojom jedinstvenošću ostavili su neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni. Polaskan sam i oduševljen pozivom organizatora i hvala vam što ste mi omogućili biti dijelom ovakve priče i ove turneje. Velika mi je čast sudjelovati u ovom projektu i svakako želim dati svoj doprinos te barem nakratko osjetiti kako je to biti dio Indexa.'

Pjevačica Aleksandra Kovač je za Indexe vezana jer je njezin otac Kornelije Kovač bio član legendarne grupe od 1967. do 1968. 'Kvaliteta uvijek opstaje i drago mi je što ovi koncerti potvrđuju to da Indexi i njihova glazba imaju i dalje svoju vjernu publiku. Radujem se što ću na koncertu u Zagrebu pjevati pjesmu 'Jutro će promijeniti sve' iz davne 1968, koju su Indexi izveli na Opatijskom festivalu i te godine s njom osvojili treću nagradu', kaže Aleksandra.

Njezin tata Kornelije Bata Kovač, član starih Indexa, svirat će na koncertu u Zagrebu.
'Mi koji smo još ostali od Indexa naći ćemo se na ovoj turneji da i dalje razgovaramo s onima kojih više nema, s Davorom, s Bodom, kad god smo zajedno na sceni. Začujemo Bodin solo u 'Plimi', a Davorov hrapav glas preko glasova svih pjevača koji gostuju na koncertima i dalje figurira kao nešto veoma posebno i magično', ističe Kornelije Kovač.

Dobitnici su Ivana Marušić, Zagreb i Dijana Pavlović, Hrvatski Leskovac.