NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Državno prvenstvo u plesu

18.06.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Nakon 1. otvorenog Kupa Hrvatske u street plesovima, održanog u veljači i Međunarodnog otvorenog kupa Hrvatske u plesu, održanog u travnju u Zagrebu, Hrvatski Show dance savez (HSDS) ide dalje! Ovog puta, državna natjecanja u plesu održat će se na jugu lijepe naše u Dubrovniku i Splitu.

Državno prvenstvo u umjetničkim plesovima (show dance, step, modern jazz i jazz dance) u organizaciji HSDS-a i dubrovačkog plesnog studija Step ‘n Jazz, održat će se od 14. do 16. lipnja, u sportskoj dvorani Gospino polje u Dubrovniku. Pored licenciranih sudaca HSDS-a, gost sudac za umjetničke plesove, bit će Dinko Bogdanić; vrsni plesač, pedagog i koreograf, danas ravnatelj Baleta splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Ovo prvenstvo je ujedno kvalifikacijsko natjecanje za međunarodna prvenstva u organizaciji International Dance Organisation (IDO), a najbolje plasirani plesači steći će pravo predstavljanja Hrvatske na ovogodišnjim europskim i svjetskim prvenstvima.

Već sljedećeg vikenda, od 21. do 22. lipnja, Državno prvenstvo u plesu seli u Split u Malu dvoranu Gripe, gdje će se održati dvodnevno natjecanje u najmasovnijim i najatraktivnijim kategorijama uličnih plesova - break dance beatlovi teamova, hip hop male grupe i formacije, electric boogie, street show, disco dance te u parovnim plesovima (salsa, argentina tango i disco fox) pod vodstvom Plesnog kluba D'N'F iz Splita. Pored licenciranih sudaca HSDS-a, gost sudac bit će Elvis Hodžić, poznatiji pod imenom El Rock, renomirani začetnik break dance scene u Hrvatskoj. Prvenstvo je namijenjeno svim plesačima koji su se uspjeli kvalificirati kroz plesne kupove. Subota ujutro namijenjena je djeci (kadetima), a subota popodne i nedjelja juniorima i seniorima.

Oba državna prvenstva, iako se održavaju odvojeno, ukupno traju punih pet dana, a na njima će sudjelovati 20 renomiranih hrvatskih plesnih klubova, odnosno blizu 1500 plesača svih dobnih skupina koji će svoje znanje pokazati u umjetničkim, uličnim i parovnim plesovima.

Sve informacije potražite na facebook stranicama: HSDS–a; Plesnog studija Step‘n Jazz i Plesnog kluba D'N'F

Natjecanja pratite putem live streama na kanalu http://rekreacija.hr/livestream

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice za natjecanje u Dubrovniku 14. lipnja.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Valentina Budak
Svjetlana Kos