ASTRO PROFIL

Vodenjaci su glasnici novog doba

26.01.2016 u 20:13

Bionic
Reading

Vodenjaci su zračni znakovi te su brzi i pronicljivi. Obično su vizionari i humanitarci

Vlada: od 21. siječnja do 19. veljače (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: zrak
Kvaliteta: fiksna
Vladari: Uran i Saturn
Srodna kuća: jedanaesta
Dan u tjednu: subota
Životinje: paun, albatros, orao ribar
Biljke: jasen, orhideja, maslina, limun, limeta, jabuka, paprika
Metali: aluminij
Drago kamenje: akvamarin, safir, topaz
Boje: svijetložuta, mornarsko plava, tirkizna, indigoplava
Zemlje i regije: Rusija, Švedska, Kanada, Iran, Etiopija
Gradovi: Moskva, St. Peterburg, Helsinki, Hamburg, Bremen, Salzburg, Brighton


Vodenjak je znak zračnog elementa i fiksne kvalitete, kojim vlada Uran. Prikazan je simbolom vodonoše koji označava navodnjavanje tla da bi idućeg mjeseca, u vladavini Riba, mogao niknuti novi život. U ovom se znaku u novije vrijeme rađa najviše istaknutih ljudi.

Zračni element daruje Vodenjaku brz i prodoran um, snalažljivost, pokretljivost i druželjubivost. Zbog snažnog Uranovog utjecaja njegov je duh pustolovan, revolucionaran i vizionarski dok mu Saturnove energije daju ambiciju za vladanjem.

Tipičan Vodenjak svojim pronicljivim umom, neobuzdanim temperamentom i originalnim idejama možda neće ostvariti sve ciljeve, ali će sigurno uzburkati mnoge duhove. U prirodi mu je rušenje ili zaobilaženje normi, čime se zamjera svima kojima odgovara postojeće stanje.

Napredni tip Vodenjaka istinski je intelektualac, vizionar i humanitarac. Predan je učenju i širenju znanja. Odlučan je u nakani da promijeni svijet nabolje i nesebično pomogne svima kojima je to potrebno.

Niži tip ne razlikuje ostvarivo od neostvarivog i napredno od nazadnog. Opire se pravilima i uživa u svemu što je drukčije od uvriježenog. Gotovo uvijek vjeruje da je u pravu i voli drugima soliti pamet. I ako nema zle namjere, više opstruira nego što pomaže.