11. VELJAČE

Veliki samostalni koncert Generala Wooa u Kvartu

12.01.2012 u 10:58

Bionic
Reading

General Woo, jedno od najvećih hip hop imena na ovim prostorima i vlasnik najboljeg hrvatskog albuma 2011. godine, održat će u subotu 11. veljače u Kvartu prvi veliki samostalni koncert od objave 'Verbalnog delikta'

General Woo na sceni je prisutan više od 15 godina tijekom kojih je potpisao neke domaće hip hop klasike i bio jedan od najzaslužnijih za proboj scene iz undergrounda. Od sredine 90-ih, kad su lansirani 'Hrvatski velikani', domaći hip hop započeo je nezaustavljiv rast, a General Woo je, prvo kroz Tram 11 pa od 2002. kroz solo albume, odigrao ključnu ulogu u popularizaciji zvuka i odgoju generacije mladih MC-ja.

Tram 11 je objavio dva studijska albuma, 'Čovječe ne ljuti se' i 'Vrućina gradskog asfalta', i kompilaciju singlova te osvojio brojne glazbene nagrade. Nakon raspada grupe Woo se vraća u Vukovar i započinje samostalnu karijeru te pokreće radijsku emisiju Blackout Hip Hop na Radiju Vukovar. Prvi solo album 'Takozvani' objavljuje 2002. godine, 2005. 'Baš je lijep ovaj svijet', album s Neredom, a 'Krv nije voda' godinu dana kasnije.

Verbalni delikt' najavljen je pjesmama 'U trenutku istine' i 'Znam', koje su bez zadrške napale sve na putu i dale naslutiti da je album tempirana bomba, a tome u prilog govorila su i mišljenja insidera koji su čuli album u stvaranju. U hip hop i općenito glazbenim krugovima krenule su priče o ubojitom novom materijalu koji ne štedi ni lijeve, ni desne, ni crne, ni crvene, ni plave, o materijalu koji će mnogima zapeti za uši i okrenuti Hrvatsku naglavačke. I sam izlazak ponudio je nešto nesvakidašnje.

Album se mogao besplatno skinuti sa siteova regionalnog MTV-ja i uzrokovao je pad servera već prvi dan. U sljedećih nekoliko tjedana oko deset tisuća fanova iz cijele regije downloadalo je 'Verbalni delikt', a kritika se natjecala u hvalospjevima, što je potvrdio i tportalov recenzent Velimir Grgić riječima: 'Verbalni delikt je remek-djelo.' Diskografski presjek 2011. označio je album kao jedan od najboljih u protekloj, ali i posljednjih nekoliko godina.

General Woo prvi će veliki samostalni koncert od objave 'Verbalnog delikta' održati 11. siječnja u Kvartu, koji će vrata otvoriti u 21 sat. Ulaznice po cijeni od 50 kuna u pretprodaji mogu se kupiti već od subote 14. siječnja na službenim prodajnim mjestima:
Pepermint, Ilica 24
Aquarius CD shop, Varšavska 13
Aquarius CD shop, Vlaška 44
Aquarius CD shop, Maksimirska 16
Cafe bar Mrav, Sportska dvorana Trnsko, Trnsko 25a
Cafe bar Mrav, Sportska dvorana Pešćenica

Na dan koncerta ulaznice će koštati 65 kuna. Za sve fanove Kvart je osigurao specijalni paket koji uključuje ulaznicu za koncert i CD 'Verbalni delikt' po cijeni od 99,99 kuna samo u Aquarius CD shopovima.