TERAPIJA.NET SLAVI

Veliki rođendanski tulum na Gričevanju

08.04.2013 u 10:16

Bionic
Reading

Punih 12 godina na online sceni, glazbeni portal terapija.net odlučila je proslaviti prigodnim rođendanskim tulumom na Gričevanju uz nastup Punčki, U pol' 9 kod Sabe i Svemir u petak navečer 12.4..

Koliko je aktualan i agilan portal terapija.net govori podatak da su tijekom 2012. godine objavili čak 536 glazbenih recenzija i 284 osvrta na održane koncerte. Zahvaljujući se svojoj vjernoj publici, ekipa Terapije odlučila ih je nagraditi besplatnim rođendanskim koncertom koji će se održati na Gričevanju u petak 12.4.. Nastupaju tri grupe koje su dobili naklonost čitatelja portala Terapij.

U kategoriji Najbolji singlovi u 2012. (domići /ex YU) po izboru čitatelja pobijedila je pjesma „Prihvaćam sve“ mladog i perspektivnog benda U pol 9 kod Sabe. Uspjeh je to veći, jer su iza njih ostali mnogi afirmirani bendovi kao što su Dječaci, Kawasaki 3P, My Buddy Moose, Svadbas… Za one koji to još ne znaju, U pol' 9 kod Sabe sedmeročlani su bend osnovan u jednom zagrebačkom stanu, onom njihove bivše basistice Sabe. Odatle i naizgled neobično ime ovog benda. Duhovite i melodiozne songove žanrovski određene na raskrižju indie popa i cabareta pišu klavijaturistica Ana Opalić, pjevačica Martina. Na ostalim instrumentima nalaze se: Goran (gitara i ukulele), Marieta (saksofon), Olga (akustična gitara), Maja (violina) i Zrinka (bubnjevi). Dosad su objavili četiri singla, a u tijeku je i snimanje albuma.

Između dvadesetak predloženih mladih bendova, u kategoriji Najbolji demo /d.i.y. bend po izboru čitatelja pobjedu su također odnijele cure. Punčke su na sceni nešto duže od U pol' 9 kod Sabe, a iza sebe imaju demo album 'Robot koji hekla' i EP 'Mehanizmi obrane' te 200-injak koncerata diljem Balkana. I one snimaju prvi 'studijski' album čiji izlazak se očekuje ove godine.
Osim njih, proslavi će se pridružiti i bend zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin, Svemir. Njihov prvijenac zove se – 'Svemir'.

Ulaz na rođendansku proslavu portala terapija.net je besplatan.