'BEING VENICE' NA AVVANTURI

Veliki obrat najvoljenijeg australskog glumca

  • Autor: I. T.
  • Zadnja izmjena 18.02.2014 13:42
  • Objavljeno 18.02.2014 u 13:42
Garry McDonald u filmu 'Being Venice'

Garry McDonald u filmu 'Being Venice'

Izvor: tportal.hr / Autor: Nedjeljna Avvantura na tportalu

Predstavljamo vam australski igrani film 'Being Venice' u kojemu ćete besplatno moći uživati ovaj tjedan na Nedjeljnoj Avvanturi na tportalu

Nakon godina razdvojenosti, Venicein otac Arthur, bivši hipi, stiže iz Novog Zelanda u Sydney te se smješta na trosjedu u njenom malom stanu. Stiže na par tjedana kako bi pohađao tečaj kreativnog pisanja. Arthurov dolazak se poklapa s još jednim ljubavnim neuspjehom naslovne junakinje – tu noć ostavlja je dečko Marcus. Nesretna u ljubavi, Venice završi u vezi sa svojim najboljim prijateljem Lennyjem, koji je u vezi s Irenom. Venicein kaotičan ljubavni život dodatno uzburkava kaos koji unosi njen nimalo idiličan odnos s ocem.

Nekoliko je ključnih elementa zbog kojih je film 'Being Venice' osvojio publike brojnih festivala i kinodvorana:

Uloga oca Arthura daleko je najbolja uloga jednog od najpoznatijih i najvoljenijih australskih glumaca Garryja McDonalda. Nakon godina i godina u kojima je glumio komične likove, Garry se prije pet godina okrenuo dramskim ulogama. Vrhunac te njegove 'ozbiljne' faze je upravo ovaj film.

'Being Venice' film je o stvarnom životu. Likovi u filmu i njihovi pomaknuti odnosi odlično su prepisana stvarnost. 'Being Venice je o istini, apsurdima i intimi emocionalnih odnosa… Naše vlastite reakcije nas povremeno šokiraju i iznenađuju te mijenjaju naše vlastite slike o sebi. Mislim da će se većina ljudi složiti s tim', rekao je redatelj filma Miro Bilbrough.

'Being Venice' je ljubavno pismo Sydneyju koji nije tek kulisa, već jedan od aktera filma. I to ne onaj ušminkani Sydney s razglednica, već sydneyska predgrađa koja njihovi stanovnici jako vole.

Uz Garryja McDonalda, koji u filmu tumači Arthura, u filmu se, između ostaloga, pojavljuje Alice McConnell, koja tumači ulogu naslovne junakinje Venice.

Film 'Being Venice' besplatno pogledajte na avvantura.tportal.hr u nedjelju, 23. veljače od 18 do 24 sata u sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu. Nakon toga možete ga gledati uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!