NAGRADNJAČA

'Veliki Gatsby' vas nagrađuje

15.05.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Jedinstvena mašta scenarista, producenta i redatelja Baza Luhrmanna donosi na velike ekrane adaptaciju romana 'Veliki Gatsby' (F. Scott Fitzgerald), kombinaciju vizualne, zvučne i stilizirane priče u 3D s upletenim Jazz Age koktelom vjernim Fitzgeraldovom tekstu. U glavnoj je ulozi Leonardo DiCaprio.

Nick Carraway koji želi postati pisac napušta Srednji zapad i dolazi u New York u proljeće 1922. godine, u doba propadanja moralnih vrijednosti, cvjetanja jazza i krijumčarenja alkohola te nevjerojatnim rastom dionica. Nick se skrasi pokraj misterioznog milijunaša Jaya Gatsbya i preko puta njegove rodice Daisy i njenog supruga Toma Buchanana. Biva uvučen u privlačan svijet super bogataša, njihovih iluzija, ljubavi i prijevara. Istovremeno, piše priču o nemogućoj ljubavi, nepotkupljivim snovima i strašnoj tragediji i prikazuje svijet - naš, moderni svijet i njegove izazove.

Za Oscara nominiran DiCaprio je Jay Gatsby, Tobey Maguire je Nick Carraway; za Oscara nominirana Carey Mulligan i Joel Edgerton su Daisy i Tom Buchanan; Isla Fisher i Jason Clarke su Myrtle i George Wilson; debitantica Elizabeth Debicki je Jordan Baker, a Amitabh Bachchan je Meyer Wolfshiem.

Film u naša kina dolazi ovog četvrtka, a tportal.hr i Blitz vam poklanjaju promotivne majice iz filma!

Majice su osvojili:

Aleksandra Telebar
Ina Stojić
Dalibor Žugaj
Nikola Đapić
Igor Franjković

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.