ASTRO PROFIL

Vage nisu potpune kad su same

29.09.2015 u 11:04

Bionic
Reading

Vaga je zračni element kojim vlada Venera, pa nije ni čudo da se osjeća nepotpuno bez partnera. Stoga je često u potrazi za emocionalnom ravnotežom

Vlada: od 23. rujna do 22. listopada (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element:
zrak
Kvaliteta: kardinalna
Vladar: Venera
Srodna kuća: sedma
Suprotni znak: Ovan
Dan u tjednu: petak
Dijelovi tijela: bubrezi, mokraćni mjehur
Životinje: mačka, koza, magarac, jelen, deva, labud
Biljke: ruža, ljiljan, ljubičica, ciklama, limun
Drveće: jasen, jablan, jabuka, kruška, smokva
Metali: bakar, bronca
Drago i poludrago kamenje: dijamant, opal, safir, smaragd
Boje: svijetlo plava, mornarsko plava, ružičasta, tamno crvena
Zemlje: Austrija, Argentina, Kanada, Kina
Gradovi: Beč, Frankfurt, Antwerp, Lisabon, Leeds, Nottingham, Johannesburg


Vaga je znak zračnog elementa i kardinalne kvalitete, kojim vlada Venera. Isti planet je vladar Bika, no dok je kod njega Venera prizemnija, putenija i opipljivija, kod Vage je ona profinjenija, nedostupnija i sklonija erotskom izazivanju i poigravanju.

Vladavina Vage počinje kad Sunce dosegne točku jesenskog ekvinocija na 180 lučnih stupnjeva ekliptike, a završava kad se ono nađe na 210 stupnjeva ekliptike.

U vremenskom smislu vladavina ovog znaka poklapa se s prvim mjesecom astronomske jeseni - šarenim i razigranim razdobljem koje obiljem boja asocira na Vagu.

Kardinalni su znakovi oni koji s kojima počinju godišnja doba pa su tako uz Vagu kardinalni još i Ovan, Rak i Jarac – početni znakovi proljeća, ljeta i zime.

Vagin grafički simbol nalikuje na istoimeni instrument za mjerenje težine. Ovaj je simbol pridodan sedmom znaku zato što se na dan jesenskog ekvinocija trajanje dana i noći uravnotežuje, kao i vaga kad su na obje plitice postavljene jednake težine.

Vage nisu nužno emocionalno uravnotežene, već za time žude. Više nego drugim znakovima, njima je za ravnotežu potreban ljubavni partner, bez kojeg se osjećaju nepotpuno.