PETAK, 26. STUDENOG

Uživo pratite Minival koncert iz Jabuke

26.11.2010 u 14:15

Bionic
Reading

Stigao je i zadnji tjedan Minivala. Nakon rocka, hip hopa i electra u cijeloj Hrvatskoj, Minival završava zadnji tjedan u Rijeci, Zagrebu i Splitu. U zagrebačkoj Jabuci uz Minival doživite u petak rock večer, u riječkom klubu Stereo poslušajte electro, a u subotu u splitskom Hemingwayu – hip hop

U petak, 26. studenog, u zagrebačkom klubu Jabuka nastupit će Da' Wah, bend koji postoji dvije godine, a stvara pod utjecajem psihodeličnih zvukova Hendrixove gitare i Led Zeppelina. Nakon njih na pozornicu će izaći zagrebački bend Hi-fju, koji u potpunosti raspolaže vlastitim autorskim materijalom. Svi članovi benda su višegodišnji glazbenici, što se jasno ističe kroz entuzijastički i profesionalno kreirane autorske radove.

Bend Agarthi postoji tek godinu i pol dana, ali ima specifičan i lako prepoznatljiv zvuk koji balansira između žestokog rocka i melodičnog metala. U proljeće 2010. njihov prvi demo album pod nazivom '...thoughts of a sleepless night...' ugledao je svjetlo dana. I posljednji u nizu za zabavu u Jabuci su ShoXX, nastao krajem 2009. i tu je da glasno izvikuje sve ono o čemu se vi sramite razmišljati. Mračan i razigran, autodestruktivan i upozoravajući, i uz sve to zabavan zvuk ShoXX dobiva iz moćnih samplovima i zaraznih ritmova.

Istu će večer riječki klub Stereo ugostiti dva DJ-a. Okmanow je na riječku elektronsku scenu došao 2006. godine. Žanrovski se kreće u raznim podvrstama housea, s naglaskom na deep, tech i progressive zvuk često upotpunjen plesnim, groovy melodijama. Bruno's Corner je umjetničko ime mladog zagrebačkog MC-ja, pravim imenom Bruno Milanović. Cilj mu je otkrivati razne glazbene žanrove, te ih spojiti u jedno pod nazivom Big Beat.

U subotu hip hop Minival seli u splitski Hemingway gdje će što znaju pokazati Enero, 208 i Da Commission. Neron Goleš – Enero rođen je u Požegi, ali na njegovu je muziku puno više utjecao Zadar u koji je odselio 2002. Prvi singl 'Pratim tvoj ritam', posvećen Zadru, objavio je 2009, a drugi 'Kad me mami' izdao je ovog ljeta najavivši izlazak novog albuma. Gordan Pavlica - 208 voli tvrde underground i oldschool ritmove koji su teško prihvaćeni od onih koji žele komercijalu.

Da Commission su hip hop duo iz Splita koji čine dva brata blizanaca pod umjetničkim imenima Mon$taa Mic & I.D. Iza sebe imaju brojna underground izdanja, nekoliko intervjua i kratki dokumentarac koji je snimila filmska ekipa iz New Yorka. Svaki koncert Da Commissiona puca od energije i teško je ostati ravnodušan za vrijeme njihovog nastupa.

Osim u Jabuci, Stereu i Hemingwayu Minival možete uživo pratiti na tportalu, klikom na ovaj link. Osim na tportalu, četvrti val Minivala možete pratiti na MAXtv-u i na Otvorenom radiju, a predstavit će se i posebnim emisijama na MTV-ju.