foxcrime

Uzbudljiva kriminalistička serija bazirana na istinitim događajima 'Posljednje Pantere'

10.03.2016 u 14:45

  • +7

Posljednje Pantere

Izvor: Promo fotografije / Autor: FOX Crime

Bionic
Reading

Od 21. do 26. ožujka u 21:00, na Fox Crime kanalu

Nova kriminalistička serija koja se temelji na istinitim događajima, donosi neviđenu akciju, puno emocija, te filmsku napetost u šest epizoda koje ćemo moći pratiti od 21.do 26.ožujka na Fox Crimeu. Serija je bazirana na ideji francuskog novinara Jeromea Pierrata, a razvijena je u suradnji sa Jackom Thorneom -scenaristom serije Skins i dobitnikom mnogih televizijskih nagrada. Seriju režira ju Johan Renck, poznatiji po serijama “Breaking Bad” i “The Walking Dead”. Uvodna glazba je djelo nedavno preminulog, legendarnog Davida Bowieja.

Na početku tisućljeća, glavni gradovi diljem Europe, postaju meta velikih pljački dijamanata. Glavni akteri su "Pink Panthers"- neustrašiva banda poznata po svojim hrabrim pothvatima usred bijela dana i bijegu poput onih iz najpoznatijih hollywoodskih filmova. Nakon desetljeća teroriziranja europskih draguljara, iznenada nestaju i gubi im se svaki trag. Iako se činilo da policija i osiguravajuće kuće mogu odahnuti, dolazi do nove pljačke na jugu Francuske, te sve ponovno počinje ukazivati na to da su se Pantere vratile...Spletom okolnosti dolazi do fatalne pogreške jednog od članova bande koji u bijegu pred policijom usmrti nevinu djevojčicu. Njena smrt inicira niz događaja diljem Europe koji su od lova na kradljivce dijamanata prerasli u potragu za ubojicom. Poznatoj će bandi za petama biti cijela francuska policija i policajac alžirskog podrijetla Khalil Rachedi kojeg glumi dobitnik nagrade “French César” - Tahar Rahim (A Prophet, The Past).

Istragu će otežati britanska činovnica osiguravajuće kuće, Naomi Franckom, koju glumi Samantha Morton, poznata po filmu “Under the skin”, redatelja Woodyja Allena. Ulogu jednu od glavnih likova serije, onu srpskog bivšeg vojnika Milana Čelika koji je postao kradljivac dragulja, igra poznati hrvatski glumac Goran Bogdan. Iako su francuski policajac Khalil Rachedi i Naomi Franckom na tragu bande, Khalilov poručnik Roman odustaje od istrage. Khalil vođen svojim instinktom polako kreće u samostalnu istragu. Uz glavne likove, proputovat ćemo od Londona i Marseillea do Beograda i Bosne, u mračne dane balkanskog perioda iz 1995.godine.
Pratit ćemo evoluciju organiziranih zločina europskog kriminalnog podzemlja, banaka Europe i nove vrste kriminalaca – "bankstersa".

“Posljednje pantere” najnovija je kriminalistička serija od šest epizoda produkcijske kuće Sky Atlantic i CANAL+ u suradnji sa kućama SundanceTV i Haut et Court TV (The Returned), te Warp Films (Southcliffe) koja će se emitirati od 21.do 26.ožujka na Fox Crimeu.

Biografija Gorana Bogdana:

Goran Bogdan je hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, podrijetlom iz Širokog Brijega. Završio je ekonomiju, ali je s vremenom odlučio slijediti svoju strast za glumom. Bio je posebno uspješan u raznim televizijskim serijama poput “Ponos Ratkajevih”, “Bitange i princeze”, “Obični ljudi”, te u mnogobrojnim filmovima: ”Sonja i bik”, “Majstori”,” Broj 55”. Član je glumačkog ansambla u Zagrebačkom kazalištu mladih. Jedan je od glavnih organizatora i osnivača West Herzegowina Festa, festival koji slavi amatersko stvaralaštvo. Trenutno ga možemo vidjeti u jednoj od glavnih uloga u seriji visoke produkcije “Posljednje pantere”.

Biografija Samante Morton:

Samanta Morton je višestruko nagrađivana engleska glumica i redateljica. Tijekom dugogodišnje filmske karijere primila je nagradu BAFTA, Zlatni globus, te je bila nominirana za nagradu Emmy i dva puta za nagradu Oscar zbog uloge u filmovima “Under the Skin” i “In America”. Vrlo često su je mediji oslovljavali kao jednu od najvećih glumica svoje generacije. Glumila je i u ostalim filmovima poput: “Morven Callar”, “Minority Report” i “Longford”.

Biografija Tahara Rahima:

Tahar Rahim je francuski glumac alžirskog porijekla. Proslavio se glavnom ulogom Malika El Djebena u nagrađivanom francuskom filmu Prorok, redatelja Jacquesa Audiarda. Poznat je po svojim sjanim
multilingualnim vještinama i ulogama koje je igrao na korzičkom, arapskom, francuskom i škotsko gaelskom jeziku. Igrao je u i kontroverznom kineskom filmu “Love and Bruises” autora Lou Yesa.

Biografija redatelja Johana Rencka:

Bo Johan Renck je švedski producent glazbenih spotova ali i filmski i televizijski redatelj. Imao je hit singl 1994. “Here We Go” koji se pojavio u epizodama televizijske serije “Beavis and Butt-Head”, a kasnije i u filmovima: “Prét-á-Porter”, Never Been Kissed”, “Alien Autopsy”, te u video igrici UEFA Euro 2004. Zavidnu muzičku karijeru ostvario je kroz suradnju sa brojnim velikim zvijezdama poput Madonne, Kylie Minogue i Beyonce. Režirao je spot “Blackstar” i “Lazarus” nedavno preminulog pjevača Davida Bowieja. Filmsku i televizijsku karijeru okrunio je režiranjem dviju poznatih serija “Breaking Bad” i “Walking Dead”, a prvi film mu je bio “Downloading Nancy” koji je premjerno prikazan 2008. na Sundance Film Festivalu.

U glavnim ulogama: Samantha Morton kao Naomi Franckom, Tahar Rahim kao Khalil Rachedi, Goran Bogdan kao Milan Čelik, John Hurt kao Tom Kendle, Igor Benčina kao Zlatko Mladić