FESTIVALSKA ATRAKCIJA

Uskoro počinje Terraneo Summer Break 2015

16.06.2015 u 11:08

Bionic
Reading

Počela je pretprodaja ulaznica za ovogodišnji Terraneo Summer Break 2015. u sklopu kojeg će se, od 16. lipnja do 14. kolovoza, održati šest Terraneo koncertnih večeri, četiri u Zadru, na Trgu pet bunara i zadarskom Forumu, te dvije u Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila

Terraneo tim ponovno na jedinstvenim koncertnim lokacijama predstavlja glazbene programe svjetskih i domaćih glazbenika, a uz već najavljene koncertne glazbene poslastice u Zadru i Šibeniku, otkriveni su i posljednji izvođači koji će nastupiti 13. srpnja na Trgu pet bunara u Zadru. Radi se o sastavu Sinkane, iza kojeg se krije frontmen, autor i glazbenik pravog imena Ahmed Gallab.

Gallab je cijenjeni studijski glazbenik podrijetlom iz Sudana, rođen u Engleskoj, a odrastao u Americi, koji svojim glazbenim izričajem spaja krautrock, free jazz, dub reggae i funk rock, a sve isprepliće s elementima sudanske glazbe. Gallab je svoju glazbenu karijeru gradio kao session muzičar i multi-instrumentalist svirajući u bendovima Caribou, Of Montreal Yeasayer ili LCD Soundsystem, Atomic Bomb...

Uz Sinkane, iste večeri nastupit će i naš globalno poznati DJ i glazbeni producent Eddy Ramich. Ramich je čovjek s bogatom glazbenom prošlošću i jedan je od kreatora rane zagrebačke i hrvatske house, jazz i broken-beat scene. Domaćoj sceni poznat je i kao jedan od suosnivača Kontrapunkt festivala na kojem je svirao s brojnim poznatim imenima poput Gillesa Petersona, Jazzanove, Kyoto Jazz Massivea i dr. Kao uspješan glazbeni producent, poznat je po brojnim remixevima za Migeuela Migsa, Nicola Contea, Ennia Morriconea itd.

Dan nakon nastupa Sinkanea i Eddy Ramicha, 14. srpnja na Trgu pet bunara u Zadru nastupaju Nicola Conte Combo live te DJ Ilija Rudman
Dio Terraneo Summer Breaka odvijat će se i u Šibeniku na tvrđavi sv. Mihovila, uz koncerte Kokolo Afrobeat Orchestra i The Boogaloo Destroyersa (SAD) 24. srpnja i koncert Lambchopa (SAD) 25. srpnja.

Ususret otvorenju ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka, Terraneo tim je već na samom početku odlučio i dodatno iznenaditi vjerne terraneovce. Za veliko otvorenje koje će se pod nazivom Terraneo Moves Zadar održati u utorak, 16. lipnja, na zadarskom Trgu pet bunara, s cjelonoćnim glazbenim koncertima i događanjima, Terraneo tim je odlučio sve poklonike Terraneo glazbene tradicije, koja se ove godine nastavlja Terraneo Summer Breakom, počastiti besplatnim ulazom na sve glazbene sadržaje otvorenja koje će započeti u utorak, 16. lipnja, u 18 sati, a potrajati do ranih jutarnjih sati sljedećeg dana.

Posjetitelje Terraneo Summer Breaka očekuju koncertni i glazbeni sadržaji na tri stagea – Terraneo Main Stage, Ledana Summer Stage i Breaks&Kicks Stage. U sklopu velikog otvorenja, svoj koncert održat će već najavljeni vrhunski americana dvojac AmyLaVere i Will Sexton (SAD) i uspješna mlada predstavnica novog vala domaćeg ženskog kantautorstva Irena Žilić (HR). Publici će se predstaviti i Kozmodrum (HR), nova organic-dance-music atrakcija bubnjara Janka Novoselića te live electro performer i DJ Fikcio Monger (HR). Atmosferu će dodatno podgrijati i Terraneo DJ Crew koji čine DJ-i uncleFunk & Borovich te, za ovu priliku, zadarski DJ Mate Kokić

Za posebnu atmosferu i vizualni element Terreno Moves Zadar otvorenja, svojim originalnim svjetlosnim mappingom pobrinut će se LaLuz Visuals kolektiv iz Mađarske.

Terraneo Summer Break 2015. održava se pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Turističke zajednice Grada Zadra te Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Tvrđave sv. Mihovila.