CJELOVEČERNJA ZABAVA U LAUBI

Upoznajte domaće nade koje nastupaju ispred Ariela Pinka

24.11.2015 u 13:00

Bionic
Reading

SuperUha Lauba, koju pogoni Iskon, u suradnji s Kultnim Kultivatorom, ovaj put s misijom promocije i osnaživanja nezavisne hrvatske scene, uz već najavljen nastup Ariela Pinka predstavljaju prilično aktivan osječki booking i DJ kolektiv Phonogram, talentiranog đakovačkog producenta Marka Vukovića koji se krije iza imena Kimekai i potpuno novo ime zagrebačke scene, dark/synthwave inkarnaciju starog znanca i prvoborca Gorana Lautara – Neon Lies.

Kimekai je alias iznimno talentiranog đakovačkog producenta Marka Vukovića koji je svoj hvaljeni album prvijenac izdao za Hush Hush Records iz Seattlea čime je 'Coral Dreams' zasluženo dospio u fokus kako naših tako i stranih medija. Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju analognih sintisajzera, sanjivih vokala i organičkih perkusija, a kao utjecaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača poput Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Shlomo, Soosh, Cloudfactory, Foals, Atlas Sound, Kraftwerk, Why Stakla i Holandija. Za početak iduće godine sprema svoj drugi album za Hush Hush Records i nema razloga da ne vjerujemo da će nadmašiti prvijenac. Samo poslušajte 'Take me for a ride'.

Neon Lies je novi solo projekt Gorana Lautara (Modern Delusion, ex-The Babies, ex-Welcomin' Committee In Flames, ex-Dykemann Family). Za razliku od prijašnjih gitarističkih bandova, Neon Lies je drugačija priča, solo na pozornici s dječjim sintesajzerom s Hrelića i back trackovima s višekanalnog kazetofona, lo-fi minimal synth, intenzivan, mračan i maničan uživo. Na tragu ranog Tuxedomoona, The Screamersa ili Suicidea, od novijih izvođača usporediv s Dirty Beaches. I prokleto spreman izbaciti kazetu za zagrebački Doomtown Records.

Ekipa iz Phonograma poručuje kako će između živih svirki bendova prostor Laube ispunjavati zvuci lo-fi gitarskog indija uz naglasak na noviju regionalnu produkciju gdje izdvajaju briljantnog, ali još uvijek nepoznatog, Svemirka

Naglašavaju kako kolektiv djeluje u formi neprofitne udruge osnovane u Osijeku u veljači 2014. godine i bavi se promocijom nezavisne glazbene kulture kroz organizaciju koncerata, tematskih glazbenih večeri te izložbi i za sebe kažu da su među najaktivnijim booking organizacijama u zemlji što dokazuje brojka od 23+ organizirana koncerta u nepunih dvije godine postojanja zahvaljujući kojima je osječka publika je imala priliku uživo poslušati neke od najaktualnijih izvođača iz regije poput Ti, Žen, Vlasta Popić, ###, ESC Life, The Marshmallow Notebooks, Benchwarmers, The Lesser Men, Kimekai, kao i mnoge strane izvođače koji su u Osijek doputovali iz Belgije, Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Kanade i Novog Zelanda''. Za kraj poručuju kako je ovo je prva službena suradnja Phonograma s Kultnim Kultivatorom i Žednim Uhom te se nadaju da će se suradnja u raznim oblicima nastaviti i u budućnosti.

Ulaznice za koncert Ariela Pinka, o kome više možete pročitati ovdje, možete po preprodajnoj cijeni od 100kn kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmark knjižari, Berislavićeva 13. Na ulazu cijena ulaznice će iznositi 120kn.