ASTROPROFIL

Upoznajte dobre i loše Blizance

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 06.04.2017 11:04
  • Objavljeno 25.06.2016 u 07:00
braća i sestre blizanci

braća i sestre blizanci

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Svaki zodijački znak ima dobre i loše osobine. Pojedinac kod kojeg prevladavaju dobre strane, viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji objedinjuje loše strane, nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Blizanca višeg tipa

Kao planetarni vladar, Merkur Blizancima ulijeva živahnost i višak mentalne energije koja nastoji doći do izražaja na različite načine.

Čežnja za novim i netolerancija prema rutini mogu viši tip Blizanaca dovesti do sjajnih rezultata u intelektualnom i istraživačkom radu.

Ima velike izglede za uspjeh u spisateljstvu, novinarstvu, marketingu, turizmu, posredovanju, pravu i odnosima s javnošću.

Neumoran je i čim ostvari jedan cilj, počinje potragu za novim izazovima. On je zanimljiv pojedinac čija je misija učiniti život zanimljivijim i ljepšim, sebi i drugima.

Intelektualna radoznalost njegov je pokretač. Susretne li se s problemom koji u prvi mah ne razumije, kreće u borbu koja traje dok ga ne riješi.

Treba mu partner s kojim dijeli intelektualne interese, koji nije prejako vezan za dom i voli puno putovati te seliti se.

Pristaje mu onaj koji se prilagođava njegovu zanimanju za druge ljude i kojem ne smeta njegova komunikativnost i srdačnost prema suprotnom spolu.


Značajke Blizanca nižeg tipa

Ovo je nametljivo njuškalo u čijem je društvu teško doći do riječi. Prikuplja gomilu nevažnih podataka da bi se u razgovoru mogao praviti pametnim. Ako se radi o osobnim podacima, zlorabi ih radi ogovaranja. Majstor je u preuveličavanju onog što čuje i u širenju glasina.

Zanima ga mnogo tema i o koječemu zna ponešto, ali nije stručnjak ni za što. Budući da lako upada u dosadu, stalno traži nove podražaje. Redovno se prebacuje s područja na područje i s osobe na osobu.

Zbog toga, poznaje velik broj ljudi s kojima može otići na kavu i razmijeniti najnovije vijesti. Ne razvija s njima prisan odnos, iako ih neopravdano naziva prijateljima.

Katkad se prikvači za nekoga, opterećuje ga dugim razgovorima i crpi mu energiju, ali mu ne daje mnogo emocija zauzvrat. Kad ode iz nečijeg života, taj to ni ne primijeti (osim što možda osjeti olakšanje).

Vrline Blizanaca

Pronicljivost, duhovitost, domišljatost, svestranost, kreativnost, rječitost, brzina, spretnost, okretnost, optimizam, komunikativnost.

Mane Blizanaca

Površnost, neodgovornost, netočnost, varljivost, dvoličnost, prijetvornost, lažljivost, licemjerje, dodvoravanje, spletkarenje, kukavičluk, brbljavost, nedosljednost.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!