TONY SHERIDAN (72)

Umro nekadašnji frontmen Beatlesa

19.02.2013 u 11:07

Bionic
Reading

Britanski pjevač Tony Sheridan, koji je s Beatlesima snimio devet pjesama, umro je u 72. godini

Tony Sheridan i Beatlesi upoznali su se za njihovog boravka u Hamburgu, gdje su pod imenom Tony Sheridan and the Beat Brothers snimili devet pjesama. Bilo je to dvije godine prije no što je svijet uhvatila groznica zvana beatlemanija.

Sudbinski susret (za Tonyja) zbio se 1960. godine kad je britanski pjevač pjevao u klubovima u finijim dijelovima Hamburga, dok su neafirmirani Beatlesi brusili svoj talent u mračnim klubovima i barovima. Ubrzo nakon upoznavanja, Beatlesi su počeli nastupati kao Tonyjev prateći bend. Na jednoj od svirki ih je čuo njemački producent Bert Kaempfert te im ponudio da snime singl.


Zahvaljujući Kaempfertu, 1961. godine su snimili prvu pjesmu, preradu škotske narodne pjesme 'My Bonnie'. U kasnijim intervjuima Sheridan je rekao kako je pjesmu, koja mu se uopće nije sviđala, izabrao Kaempfert jer su je mnogi Nijemci naučili u školi.

'Tony je bio dobar dečko s kojim smo se družili i svirali na počecima u Hamburgu. Redovno smo pratili njegove kasnonoćne nastupe i divili se njegovom stilu. Nedostajat će nam', stoji u izjavi Paula McCartneya povodom pjevačeve smrti.