UPOZNAJTE GLUMCE

Uloge

10.06.2009 u 11:00

Bionic
Reading

U novom hitu 'Transformersi: Osveta poraženih' glavni dio glumačke ekipe ostao je isti kao i u prvom nastavku. Neke od tadašnjih mladih zvijezda u usponu postale su vrh Hollywooda. Saznajte više o glumcima koji su se proslavili 'Transformersima'


SHIA LABEOUF (Sam Witwicky

Na velikom platnu debitirao je 2003. godine u filmu 'Rupe', u kojem su također glumili Jon Voight i Sigourney Weaver. Slijedile su uloge u filmovima 'Charliejevi anđeli 2: Punom brzinom', 'Constantine', 'Ja, robot', 'Najbolje igra'. Najveću slavu stekao je ulogom u prvom nastavku franšize 'Transformers', a nedavno smo ga mogli gledati u filmovima kao što su 'Paranoja' redatelja D.J. Carusa i 'Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje' redatelja Stevena Spielberga. S Carusom je također surađivao u filmu 'Oko sokolovo' iz 2008. godine.


MEGAN FOX (Mikaela Banes
Uskoro ćemo je moći gledati u trileru 'Jenniferino tijelo', za koji je scenarij napisao oskarovac Diablo Cody ('Juno'). Nedavno smo je mogli gledati u komediji 'Kako izgubiti prijatelje i otuđiti se od ljudi', u kojoj je glumila s Kirsten Dunst, Simonom Peggom i Jeffom Bridgesom. Debitirala je ulogom u filmu 'Nezaboravno ljetovanje' s Mary Kate i Ashley Olsen u glavnim ulogama, a 2004. godine je glumila u filmu 'Kraljica škole: Ispovijed jedne tinejdžerice-primadone' redateljice Sare Sugarman. Uskoro ćemo je moći gledati u fantastičnom vesternu 'Jonah Hex', u kojem će također glumiti Josh Brolin i John Malkovich.
















JOSH DUHAMEL (Lennox

Od 2003. do 2008. godine glumio je u popularnoj seriji 'Las Vegas', a 2007. godinu obilježio je ulogom u hitu 'Transformers'. Duhamela smo također mogli gledati u horor trileru 'Turistas'  (2006.) te u komediji 'Osvoji ljubav' redatelja Roberta Luketica. Uskoro ćemo ga gledati u romantičnoj komediji 'Kad si u Rimu...' u kojoj također glume Will Arnett, Kristen Bell, Danny DeVito i Anjelica Huston. Trenutno snima film 'Ramona i Beezus' redateljice Elizabeth Allen. Prvu ulogu odigrao je u filmu 'Slika Doriana Graya', a zatim se preselio u New York kako bi se pridružio glumačkoj postavi serije 'Moja djeca'.

















TYRESE GIBSON (narednik Epps

Osim glazbene karijere, Gibson također ima uspješnu manekensku i filmsku karijeru. Filmski debi ostvario je glavnom ulogom u filmu Johna Singletona 'Baby Boy', a s tim je redateljem ponovno surađivao u filmu 'Prebrzi i prežestoki', u kojem je glumio Romana Pearcea. Od ostalih njegovih uloga izdvajamo: 'Feniksov let', 'Četiri brata' s Markom Wahlbergom, 'Annapolis' te 'U paklu osvete'.

Nakon uloge u prvom nastavku 'Transformersa' Gibson je snimio nezavisni film 'Pljačka' redatelja Brada Furmana, u kojem je glumio s Johnom Leguizamom i Rosie Perez. Onda je uslijedila sjajna uloga u znanstvenofantastičnom trileru 'Smrtonosna utrka', u kojem su također glumili Jason Statham, Joan Allen i Ian McShane. Producenti filma bili su Tom Cruise i Paula Wagner. Gibson će uskoro glumiti u hororu 'Legija', u kojem ćemo moći gledati i Dennisa Quaida, Paula Bettanyja, Lucasa Blacka i Kate Walsh, a zatim će se prihvatiti uloge u filmu redatelja Johna Singletona, 'Luke Cage'.












JOHN TURTURRO (Simmons

John Turturro je slavni filmski, kazališni i televizijski glumac koji iza sebe ima više od 60 filmova od kojih izdvajamo: 'Boja novca' redatelja Martina Scorsesea, 'Pet kuteva' redatelja Tonyja Billa, 'Kviz' redatelja Roberta Redforda, 'Lice straha' redatelja Petera Weira, 'Kutija mjesečine' redatelja Toma DiCilloa te 'Millerovo raskrižje', 'Veliki Lebowski' i 'Tko je ovdje lud?' braće Coen. Uloga u filmu 'Barton Fink' braće Coen donijela mu je nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu. Također je glumio u filmu 'Dobri pastir' redatelja Roberta De Nira

Mlađoj publici približio se 2007. godine, i to ulogom u velikom hitu 'Transformers', a od ostalih njegovih novijih uloga izdvajamo one u filmovima kao što su 'Zohan je zakon' s Adamom Sandlerom i 'Holivudske priče' redatelja Barryja Levinsona