SLAVNI MJUZIKL

U Zagrebu se postavlja 'Footloose - lakonogi mjuzikl'

28.02.2011 u 16:53

Bionic
Reading

Od kraja ožujka na daskama, za tu prigodu obnovljene pozornice kina Studentski centar četiri puta tjedno do kraja godine prvi put u Hrvatskoj igrat će slavni mjuzikl 'Footloose'

Footloose - ansambl

Mjuzikl prema istoimenom filmskom hitu 'Footloose' iz 1984, koji je lansirao karijere Kevina Bacona, Sarah Jessice Parker i Jona Lithgowa, ubrzo je postao fenomen na njujorškom Broadwayu i londonskom West Endu.

Baš kao i film, mjuzikl je suvremena priča brzog ritma i emocionalnog naboja, ispričana kroz 17 songova koji se izmjenjuju s duhovitim dijalozima, prvi put prevedenima na hrvatski. Glazba mjuzikla koja je dosegla broj jedan na Billboardovoj ljestvici, nominirana za nagrade Oscar i Tony i prodana u više od 15 milijuna primjeraka uključuje i hitove 'Holding on for a Hero', 'Let’s Hear It for the Boy' i 'Footloose'.

Nakon što mu majka ostane bez posla, Ren McCormack, zajedno s njom, iz Chicaga mora odseliti u gradić Beaumont. Beaumont je uspavani gradić kojim 'vlada' velečasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju maturalnu zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života i odlučuje stvar uzeti u svoje ruke.

Kreativni tim predvođen redateljem i koreografom Igorom Barberićem, muzičkim ravnateljem Michaelom Laangsom te producentima Brankom Gladom i Tadijom Kolovratom postavio si je ambiciozan cilj od Zagreba stvoriti hrvatski Broadway i šire. Ansambl od 30 pjevača, plesača i glumaca te četveročlani bend izabrani su među 600 kandidata, isključivo na otvorenim audicijama u svim velikim hrvatskim gradovima.

Uz zabavni program u Footloose lounge baru i kroz druženje s članovima ansambla koji se ovdje zateknu, prije i nakon predstave produljit će se i pojačati doživljaj slobode koji širi i poruka mjuzikla, a to je da kad to stvarno želiš, sve moguće.

Ulaznice po cijeni od 90, 130 te 160 kuna naći će se u online prodaji Ticketproa i u mreži Ticketpro poslovnica od petka 4. ožujka.

Footloose