NEUGODNO ISKUSTVO

U Lisinskom pomislili da je Kabiljo terorist?!

19.02.2015 u 15:42

Bionic
Reading

Nimalo ugodno iznenađenje preksinoć je dočekalo skladatelja Alfija Kabilja (79) jer nije mogao ući u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski noseći na sebi jaknu iz Beča vrijednu 300 eura

Skladatelj mjuzikla 'Jalta, Jalta' otišao je na koncert ansambla Cantus i u garderobi ostavio kaput, no došavši pred vrata dvorane dočekao ga je hladan tuš – biljeter ga nije htio pustiti unutra jer je nosio kožnu jaknu, pišu 24 sata.

'Pokušao sam mu objasniti da sam već ostavio kaput, ali on je bio uporan i nije mi dao da uđem. Predstavio sam se i rekao da tako odjeven odlazim u sve koncertne dvorane u svijetu, a on se postavio na mene. Malo sam se i prepao, a kolege su mi objasnile da je sve to zbog terorizma. Pa ja sam očito glazbeni terorist čije pjesme publika voli', rekao je skladatelj.

Kasnije je ipak ušao u jakni i to zahvaljujući pomoćniku ministrice kulture Berislavu Šipušu.

'Od otvorenja dvorane 1973. vrijedi kućni red koji propisuje odjevne norme. Ni Severinu nisu smjeli pustiti u bundi. Kabiljo je inzistirao da uđe u kaputu. Pomoćnik ministrice nije naš zaposlenik, pa nije ni mogao urgirati da Kabiljo uđe u jakni', rekao je ravnatelj dvorane Dražen Siriščević.