AMERICAN MUSIC AWARDS

Trijumf Justina Timberlakea, Rihanne i Taylor Swift

25.11.2013 u 09:59

  • +25

Dodjela nagrada AMA 2013

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Bila je to velika noć za Justina Timberlakea, Taylor Swift i Rihannu na sinoćnjoj dodjeli American Music Awards u Nokia Theatreu u Los Angelesu

Taylor Swift proglašena je glazbenicom godine, a u govoru se branila od kritika kako se njezine pjesme često bave njezinim ljubavnim prekidima.

'Ako ste glasali za ovo, onda nam je srce slomljeno na isti način, zaljubljujemo se isti način i sretni smo na isti način, a ako ovo slušate, na istoj smo stranici.'
Swift je dobila nagradu i za najbolju žensku country izvođačicu i najbolji country album.

Justin Timberlake proglašen je najboljim muškim pop/rock izvođačem. 'Ovo su glasovi publike pa se zahvaljujem svima koji su se potrudili na svojim profilima na Twitteru.' Justin se na pozornicu vratio još dva puta: osvojio je nagradu za najboljeg muškog soul i R & B izvođača te nagradu za soul i R & B album 'The 20/20 Experience'.


Dvadesetpetogodišnja Rihanna je osvojila nagradu Ikona koju joj je uručila njezina majka pohvalivši svoju kći za to što je jaka, pozitivna i usredotočena. Rihanna se prisjetila kako je sa 15 godina molila svoju majku da joj dopusti da se bavi glazbenom karijerom. 'I konačno je rekla 'da' i hvala joj za to 'da'', rekla je pjevačica koja je također dobila nagradu za žensku soul i R & B izvođačicu.

Macklemore i Ryan Lewis osvojili su nagradu za rap i hip-hop album 'The Heist', a One Direction dobili su nagradu za pop/rock album 'Take Me Home' te najbolji pop/rock bend.

Show je otvorila Katy Perry raskošnom izvedbom pjesme 'Unconditionally' u kojem su ona i plesačice bile odjevene kao gejše, a Lady Gaga na crveni tepih dojahala je na umjetnom bijelom konju kojim su upravljala dva muškaraca.

Kontroverzna Miley Cyrus sinoć nije šokirala i odjenula je relativno čedan kostim s uzorkom mačića dok su na velikom video-zidu mačići sinkronizirali njezin hit 'Wrecking Ball', piše stranica Today.com.