HUMANITARNI KONCERT

Tony Cetinski i Luka Nižetić za djecu leptire

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.05.2011 14:20
  • Objavljeno 11.05.2010 u 14:47
Tony Cetinski i Petar Ramljak

Tony Cetinski i Petar Ramljak

Izvor: Promo fotografije / Autor: Udruga Debra

Na koncertu koji će se održati 15. lipnja na zagrebačkoj Šalati nastupit će i Franka Batelić te kninski bend Zatvor u kojem svira dijete leptir Petar Ramljak

U prostorijama udruge Debra održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen humanitarni koncert 'Djeca leptiri trebaju krila' za istoimenu humanitarnu akciju. Uz Tonyja Cetinskog i bend Zatvor, čiji je član glazbenik i dijete leptir Petar Ramljak, nastupit će i prijatelji udruge Debra Luka Nižetić i Franka Batelić te gosti iznenađenja. Prihod od prodaje karata, čija je cijena simboličnih 50 kuna, u cijelosti je namijenjen udruzi oboljelih od bulozne epidermolize. Koncert će se održati 15. lipnja na zagrebačkoj Šalati.

Kampanju su zajednički s udrugom Debra pokrenule tvrtke Procter & Gamble i Konzum, a svoj doprinos hvalevrijednoj akciji dale su na način da je od svakog P&G-ovog proizvoda koji sudjeluje u akciji u Konzumovim prodavaonicama darovana jedna kuna za nabavu opreme. Oprema uključuje nužan automobil za potrebe prijevoza oboljelih od bulozne epidermolize, čija će se primopredaja izvršiti na koncertu, dok će ostatak prikupljenih sredstava biti utrošen na vrlo skupu i zahtjevnu rehabilitaciju djece leptira. Bulozna epidermoliza teška je genetska bolest, čija je posljedica krhka i ranjiva koža poput leptirova krila.

Djecu leptire i običan dodir može boljeti i stvoriti im novo oštećenje. Svakodnevica za oboljele od te teške bolesti znači nove rane, nova previjanja, konstantnu bol, kirurške zahvate te stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih, što utječe na život cijele obitelji. U Hrvatskoj ima 50 obitelji čiji su članovi pogođeni tom bolešću, a prema statistikama se u prosjeku rađa jedno dijete leptir na 17.000 rođenih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi