URBANI DUNAV

Tjedan urbane kulture započeo je u Vukovaru

27.06.2012 u 09:08

Bionic
Reading

Jučer je u Vukovaru počeo Tjedan urbane kulture, tjedan koncerata, izložbi, radionica...

Od 26. lipnja do 7. srpnja u Vukovaru se održava Tjedan urbane kulture (TUK), manifestacija koju organiziraju Mirovna grupa mladih Dunav (YPGD), Blackout festival i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, a koja uključuje hip hop radionicu za mlade, dva glazbena festivala i jedan koncert, tri izložbe, stand up komediju, nastup plesnih skupina, predstavljanje audiovizualnih radova mladih Vukovaraca, ulična događanja...

Od 26. do 28. lipnja General Woo vodi hip hop radionicu za mlade, 27. lipnja u Ružičkinoj kući predstavit će se audiovizualni radovi mladih Vukovaraca (reportaža 'Vrati se na Dunav'), a fotograf Stanko Abadžić održat će prvu izložbu u Vukovaru, uz predstavljanje Puhačkog jazz kvarteta. Blackout festival održat će se 30. lipnja, uz nastupe Generala Wooa, Kandžije i drugih hip hop snaga. Davor Gobac izlagat će svoje slike 2. srpnja i družiti se s fanovima, a osječki jazz big band i bubnjarska skupina Ritmos nastupit će 5. srpnja.

Program se odvija u prostorima Mirovne grupe mladih Dunav, u Hrvatskom domu Vukovar i Ružičkinoj kući, u beach baru Danube Gardens na vukovarskoj gradskoj plaži, na ulici i na rijeci Vuki u središtu grada. Ulaz na sva događanja je besplatan.