SUPERUHO FESTIVAL

The National na mini turneji po Šibeniku

27.05.2014 u 14:31

Bionic
Reading

Omiljeni rock'n'roll izvođač milijuna fanova diljem svijeta, The National, još jednom će pozitivno iznenaditi svoju publiku, ovog puta u Hrvatskoj na svoj već uobičajeni šarmantan način – ni manje ni više nego mini turnejom po Šibeniku

U sklopu Festivala SuperUho, ojačanom ugodnom i produktivnom suradnjom s telekomunikacijskom tvrtkom ISKON The National će nastupiti 'nultog' dana festivala 2. kolovoza u svježe restauriranoj, atraktivnoj tvrđavi Svetog Mihovila, svega dva mjeseca nakon njenog otvaranja.

Na sedamdesetmetarskoj kamenoj uzvisini iznad stare gradske jezgre Šibenika i lokacije SuperUho Festivala, u periodu između 15. i 17. stoljeća, sagrađena je impozantna tvrđava Sveti Mihovil od bijelog tesanog kamena na mjestu nekadašnjeg gradinskog punkta starih Ilira. Polaganjem prvog kamena u izgradnji tvrđave prije šest stoljeća rođen je Šibenik u kojem je baš The National nastupom na prvom Terraneo festivalu pokrenuo novu kulturnu revoluciju ovog grada. Nakon burnih povijesnih vjetrova, tvrđava Sveti Mihovil je potpuno restaurirana u skladu s konverzatorskim pravilima po originalnim arhiktektonskim nacrtima te je pretvorena u jedinstvenu pozornicu namijenjenju kulturnim događanjima na kojoj će upravo The National održati koncert. Iznad pozornice se uzdiže gledalište amfiteatarskog modela tako da publika jednim pogledom obuhvaća pozornicu, arhipelag šibenskih otoka i zvijezdano nebo iznad Šibenika.

Koncert The National na tvrđavi Sveti Mihovil bit će poseban i po tome što će po prvi put u Hrvatskoj biti sjedeći. Inače to je uobičajena praksa ovog benda u nastupima diljem svijeta na što se odlučuju u posebnim prilikama koje ih inspiriraju, gdje vide šansu da svoj umjetnički rad približe još više najvjernijoj publici i uvedu ih u svoj mističan The National svijet.

Broj ulaznica za nastup 2. kolovoza benda The National u sklopu mini turneje po Šibeniku na tvrđavi Sveti Mihovil bit će limitiran na točno 800. S obzirom da je koncert sjedeći, ulaznice će biti numerirane čime će se svakom posjetitelju omogućuje intiman, nesmetan doživljaj koncerta.

Informacije o cijeni ulaznica kao i mjestima pretprodaje SupeUho Festival objavit će do petka, 30. svibnja putem facebook stranice