SUBOTA 20.4.

Svjetski dan prodavaonice ploča

17.04.2013 u 14:10

Bionic
Reading

U subotu se obilježava svjetski dan prodavaonica ploča (Record store day) u sklopu kojega neke diskografske kuće priređuje prigodne koncerte dok su se neke pak odlučile za izvanredne popuste, a sve kako bi bar na neki način obilježili dan kada treba potrošiti još malo novaca i na muziku.

Imate li novaca za trošiti ga na glazbu i glazbene proizvode, subota je vrijeme za trošenje. Svjetski dan prodavaonice ploča prigoda je u kojoj se diskografi trude ponuditi vam svoje proizvode po povoljnijim cijenama a pri tom i predstaviti neke od svojih favorita. I dok Aquarius Records za subotu u svim svojim Aquarius Music Shopovima sprema popust od 15 posto na sva vinilna izdanja, te 26 posto na sve LP-e iz ponude Universal Music Group, Dancing bear se uz prigodne popuste od 30 posto i ponudu od preko 1000 naslova domaćih i stranih izdanja po cijeni od 5 – 49 kn odlučio i na nastupe svojih izvođača. Tako će Mangroove će u akustičnoj varijanti zasvirati nekoliko pjesama s njihovog prošle godine objavljenog albuma 'Put na mjesec' koji je nominiran za nagradu Porin 2013 u kategoriji 'Najbolji album klupske glazbe' dok će Filip Fantoni odsvirati singlove 'Ines' i 'Onako škiljiš' kao i par novih pjesama koje će biti uvrštene na njegov debi album čiji izlazak očekujemo na jesen. Ulaz na svirku, koja počinje točno u podne, je besplatan a održava se u CD Shopu u Gundulićevoj 7.

Negdje u to vrijeme, točnije u 12:30 će u trgovini Croatia Records u Bogovićevoj nastupiti TS Mejaši koji su hitom 'Zorica' osvojili publiku. Hit 'Zorica' je proizašla iz već poznate suradnje s Denisom Dumančićem, Fayom i Branimirom Mihaljevićem.. Isti taj dan, u subotu, 20.4., Dallas Music Shopovi u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Zadru i Šibeniku pripremili su specijalna izdanja, druženje uz zakusku i raznovrsne svirke. Kupcima je omogućen popust od 15 posto na sve vinile i 10 posto na sva ostala izdanja. Što se pak prigodnih nastupa tiče, u Zagrebu u Dallas Music Shopu u 13 sati svira Hemendex, u Splitu u 12 sati Lovely Quinces, u 11 sati u zadru Gatos del Mundo, u isto vrijeme u Šibeniku Duo Antiqua, te u Rijeci grupa Morso koja će tom prilikom promovirati novi album 'Škare kreda najlon'.